SIMPLE NOTE – Despre prostie

200

Mare e grădina Ta Doamne!…
La începutul anului şcolar un “Nene”, răspunzător de învaăţământul românesc, si cu titluri “până la Cer”, azvârle în spaţiu o prostie de care-ar râde toată fauna din “Cărţile junglei” de Rudyard  Kiplyng: Romulus şi Remus, întemeietorii  Romei, şi fii lui Rhea-Sylvia. Au fost salvaţi din copaia ce plutea pe Tibru, nu de legendara lupoaică ci de o… vulpe! Orice comentariu este de prisos!  Înainte Funeriu, care nu ştia să lege două vorbe, aşteptând secretara să-i sufle… şi acum… Înclin  să cred că mai bine învaţă Creangă… că altfel n-ar fi ajuns Marele Povestitor! Unde eşti şcoala românească de acum 60-70 de ani? Unde sunt dascălii de odinioară? Dar nu mai sunt nici condiţiile de atunci!
În 1960 de exemplu, eram  printre primele 4(patru!) ţări de pe glob, care dădea manuale gratuite în  tot ciclul, primar, gimnazial, şi la liceu… Şi învăţământul era GRATUIT!
-La Preşedinţie candidează o doamnă care nu cunoaşte nici geografia Europei, şi formele de guvernământ… Şi mai vrea să conducă România! (Mai înţeleaptă este  doamna Maria din Suceava).
Să sperăm că noua conducere v-a schimba-vorba doamnei Maria- totul:
De la mătură până sus!
-La interviurile luate pe stradă, mulţi nu ştiau ce a fost la 23 august, sau cine e preşedintele  României… Dar să nu ne punem “cenuşă în cap” Nişte tineri americani intervievaţi, când stăteau în LUKE  Secces, lângă clădirea ONU, nu au ştiut unde se află sediul acestei organizaţii, sau, în urmă cu mulţi ani, o colegă de serviciu avea un  frate în Alaska. Voind să vină în România, un coleg american i-a propus să-i împrumute maşina lui… Românul nostru a întrebat: Bine, dar ce fac cu Atlanticul? La  care americanul a întrebat: -Ce e ăla  Atlanticul?…
–Ca să vedeţi că prostia e UNIVERSALĂ!
Mai ales în mileniul acesta!
Bine, bine, dar de ce atâta prostie şi la noi? Mă doare acest lucru!
-POLITICA LAŞITĂŢII, se manifestă şi în Parlamentul României, în special la Şeful Camerei Deputaţilor, cât şi la alţi politicieni. Şi nu e bine! Şi legat de… Guvernator, ATENŢIE<la cântecul … nu, nu al lebedei, ci la ..Zvârcolirea…la…apusul funcţiei!  Atenţie dragi alegători la fel  de  fel de “monstruoase coaliţii”!…
Gh.Rădulescu
P.S ….Nu cred că Dl. Meleşcanu este un om ofensiv! Parca-l văd vorbind lângă Casa Albă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here