Simona Halep: 22 de titluri WTA și un nou record

623

Simona Halep (28 de ani) a triumfat pe zgura de la Roma. Cea mai bună jucătoare de tenis a României s-a impus cu 6-0, 2-1 în fața Karolinei Pliskova, după ce sportiva din Cehia a abandonat în al doilea set din cauza unor probleme în zona lombară. Pentru Halep, succesul de la WTA Roma a consfințit și un record. Este pentru prima dată în carieră, când Simona reușește să câștige trei turnee la rând. Simona Halep şi-a egalat cea mai lungă serie de victorii, 14, care data din 2015. Ultimul eşec al sportivei din Constanța a fost în semifinale la Australian Open anul acesta, când Garbine Muguruza s-a impus cu 7-6 (8), 7-5. De atunci, Halep a fost neînvinsă la simplu, câştigând trei titluri consecutive, la Dubai, Praga şi Roma. După izbânda din Italia, Simona a ajuns la 22 de titluri cucerite. Este primul titlu obținut aici.
,,Mă bucur că după două finale disputate reuşesc să cuceresc trofeul. Vreau să mulţumesc tuturor pentru faptul că turneul a decurs în condiţii bune ceea ce nu este uşor în actualul context. Ne-am simţit cu adevărat în siguranţă şi foarte bine atât pe teren, cât şi în afară, chiar dacă am petrecut mult timp în camere”, a spus Halep.
Constănțeanca va fi prezentă în mai puțin de o săptămână la Paris, acolo unde pe 27 septembrie debutează Roland Garros.
„Am jucat mult pe zgură și sunt încrezătoare și fericită că am șansa de a juca încă un turneu de Grand Slam în acest an. Nu o să mă las afectată de vreme, o să merg mulțumită, cu gânduri pozitive după acest turneu și zâmbind”, a declarat Halep la conferința de presă de la Roma.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here