“Şi cerul a plâns…!” – Sora regretatului Cezar Vărgulescu, prezentă la memorialul organizat de Clubul White Wolf

767

Nu mai puţin de 67 de persoane, dintre care gazde opt persoane şi oaspeţi  59 persoane, din Bucureşti, Dolj, Argeş, Vâlcea, Ialomiţa, Hunedoara şi Gorj au participat la ediţia din acest an a Memorialului Cezar Vărgulescu, organizat de către Clubul Montan White Wolf. Invitata de onoare a fost Steluţa Vărgulescu, nimeni alta decât sora regretatului Cezar Vărgulescu.

Clubul Montan „White Wolf” Baia de Fier a organizat, în perioada 12-14 mai 2017, o nouă ediţie a Memorialului „Cezar Vărgulescu”. Aproape şaptezeci de persoane au participat la eveniment. „Memorialul a avut deschiderea oficială, sâmbătă, şi, pentru că Cezar a fost alături de noi, “cerul a plâns”. O scurtă ploaie de primăvară a curăţat atmosfera şi a spălat praful de pe traseele de escaladă. S-au efectuat activităţi de alpinism-escaladă pe majoritatea traseelor existente în zonă; au fost finalizate trei trasee de escaladă sportivă; s-au iniţiat activităţi de instruire-formare în alpinism-escaladă cu căţărători începători. Diplomele au fost decernate de Steluţa Vărgulescu, care a mulţumit tuturor participanţilor pentru continuitatea acordată memoriei primului român care a îndoliat steagul românesc arborat pe catargul Himalayan”, a declarat Gabriel Dan Chiriac, preşedintele Clubului Montan White Wolf Baia de Fier. Transportul şi masa au fost asigurate individual, iar cazarea persoanelor s-a efectuat în unităţi de cazare din Baia de Fier şi în corturi.
Partenerii Clubului Montan White Wolf, la acest eveniment, au fost: Clubul Alpin Român Bucureşti, Clubul Sportiv Alpin Craiova, Serviciul Public Salvamont şi Salvaspeo Gorj, Federaţia Româna Sportul Pentru Toţi Bucureşti Asociaţia Judeţeană Sportul Pentru Toţi Târgu Jiu, Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă şi cotidianul Gorjeanul.
Scopul Memorialului Cezar Vărgulescu a constat în comemorarea a 32 de ani de la trecerea în nefiinţă a alpinistului şi medicului Cezar Vărgulescu, decedat în expediţia spre vârful Konabon din Gurja Himal / Himalaya; popularizarea activităţilor de alpinism-escaladă; popularizarea zonei montane şi turistice Nordul Gorjului de Est – Baia de Fier/Polovragi; realizarea schimbului de experienţă între generaţii; atragerea unui număr cât mai mare de persoane în acţiuni cu caracter sportiv-cultural.
Minodora Sucea

2 COMENTARII

  1. Ma numesc Andrei Rapaport si sunt din Israel.
    L-am cunoscut pe Cezar Vargulescu(D-zeu sa-l odihneasca) in anii 80′ si as vrea sa iau legatura cu sora lui(mail).Daca cineva are adresa(mail-ul) ei si mi-l poate da, i-as fi foarte indatorat.

    Multumesc din capul locului
    Andrei

  2. Am fost coleg de facultate cu CEZĂRICĂ,D’zeu să l odihnească în pace! O fotografie cu CEZĂRICĂ din perioada ieșeană și nu numai!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here