Serie nouă de bilete de tratament pentru pensionarii din Gorj

450

Un număr de 178 de bilete de tratament sunt puse, în aceste zile, la dispoziţia pensionarilor gorjeni, care doresc să urmeze diverse cure de tratament în staţiunile balneo-climaterice din ţară. Aceasta este seria cu numărul 14 de bilete de tratament eliberate de Casa Judeţeană de Pensii Gorj în cursul acestui an.

Cea de-a paisprezecea serie de bilete de tratament a ajuns la Casa Judeţeană de Pensii Gorj, astfel că solicitanţii acestora vor pleca în staţiunile balneare în perioada 12 – 14 septembrie. Listele cu persoanele care au primit repartiţie pentru această serie sunt afişate la sediul şi pe pagina de internet a instituţiei. 161 de bilete au fost date deja spre repartiţie, iar 27 au rămas nerepartizate. Cele 161 de bilete puse la bătaie, acestea au ca şi destinaţie următoarele staţiuni balneo-climaterice din ţară: Amara, Bala, Buziaş, Căciulata, Călimăneşti, Covasna, Felix, Geoagiu, Govora, Herculane, Olăneşti.

Redistribuire pe 9 septembrie
Biletele nevalorificate până astăzi şi mâine inclusiv, se redistribuie în ziua de 9 septembrie. Este vorba de 17 bilete: 13 în staţiunea Bala, două la Moneasa şi câte unul la Amara şi Geoagiu.
Eliberarea biletelor de tratament se face numai titularilor de cerere. La ridicarea tichetului aprobat, titularul trebuie să prezinte: noul formular de cerere (pentru cei care au depus iniţial formularul vechi), talon de pensie anterior lunii de plecare în staţiuni, bilet de trimitere de la medicul de familie pentru staţiunea aprobată, act de identitate, declaraţie pe propria răspundere privind realizarea altor venituri, iar unde este cazul, plan de recuperare, certificat de handicap pentru legi speciale, toate aceste acte urmând a fi prezentate şi în copie şi în original pentru ridicarea tichetului.
Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Gorj aduc la cunoştinţa pensionarilor faptul că, având în vedere că tratamentul balnear şi pentru recuperare a capacităţii de muncă este un serviciu medical, iar de la 1 septembrie a devenit obligatoriu folosirea cardului de sănătate, la momentul prezentării în staţiunea balneară, beneficiarii trebuie să aibă asupra lor cardul de sănătate, activat la medicul de familie şi să cunoască codul PIN al acestuia.
Numai în primul semestru al acestui an, la sediul CJP Gorj au ajuns nu mai puţin de 3.540 de cereri pentru eliberarea de bilete de tratament, fiind repartizate gorjenilor solicitanţi un număr de 1.393 de tichete, iar gradul de valorificare a fost de 90,52%. Nevalorificarea biletelor de tratament în procent de 9,48% este urmare a solicitărilor de tichete, în procent mare în perioada mai-iunie şi a refuzului acestora în perioada de extrasezon, în general, la staţiunile mai îndepărtate.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here