Şeful PNL Gorj neagă că ar avea primari trădători

374

Primarii liberali din Gorj nu sunt trădători! Aceasta este concluzia la care a ajuns Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, după rezultatele slabe obţinute de candidatul ACL, Klaus Iohannis în localităţile în care liberalii sunt puşi în fruntea primăriilor, iar scorul obţinut de candidatul PSD Victor Ponta a fost vizibil mai mare.

Dian Popescu, co-preşedinte al Alianţei Creştin-Liberale Gorj şi preşedinte al formaţiunii judeţene a PNL, a declarat ieri că rezultatul obţinut de alianţa din care face parte a fost unul de 24,42%, formaţiunea de la Gorj fiind pe primul loc în Oltenia şi Muntenia, excepţie făcând judeţul Vâlcea.
“Rezultatele primarilor sunt foarte bune, în PNL nu există trădători. Există un vot în funcţie de profilul şi mesajul candidatului. De aceea avem nevoie de schimbarea mesajului venit de la Centru şi, implicit, în teritoriu.. PNL nu are niciun primar trădător, nu a fost un mesaj adecvat pentru zona de sud a ţării şi a Moldovei. Noi nu am ştiut să transmitem mesajul în această zonă. Nu ne-am calibrat bine pe zonele Sadu şi Turceni, dar primarii de acolo nu au trădat. La nivel naţional sunt 1.400 de primari care au obţinut rezultate la fel ca în judeţul nostru şi pe care nu îi putem face trădători. A fost mai uşor ca primarii să stea de vorbă cu oamenii în localităţile rurale, cu puţini locuitori. În turul doi vom merge în acele zone în care am pierdut”, a declarat Dian Popescu.

“USL nu se poate reface”
Dacă liderii politici de la nivel naţional consideră că susţinerea pe care Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat-o pentru Victor Ponta la turul doi al alegerilor prezidenţiale ar duce la refacerea Uniunii Social-Liberale, şeful PNL Gorj crede că acest lucru este imposibil, atât practic, cât şi teoretic: “USL nu se poate reface decât la nivel declarativ, la nivel de speculaţie, la nivel de influenţare. USL nici teoretic şi nici practic nu mai poate exista întrucât USL este o alianţă între PSD şi PNL; iar acea aripă a lui Tăriceanu nu poate să recreeze USL pentru că nu este PNL ci este o aripă plecată din PNL”.
Dian Popescu a menţionat faptul că o posibilă trecere a lui Crin Antonescu, fost preşedinte PNL, de partea candidatului Klaus Iohannis, ar aduce un plus în voturile obţinute de acesta din urmă în data de 16 noiembrie, la turul doi al prezidenţialelor: “Cred că ar fi un aport adus candidatului Klaus Iohannis, dar sociologic nu-mi pot da seama care ar fi impactul. Din câte am observat, Crin Antonescu nu se va alătura. Dar, da, eu mi-aş dori ca el să intre în luptă în acest moment, pentru că ar aduce un mare plus”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here