Secţia de Boli Infecţioase, modernizată de Consiliul Judeţean

532

infectioase 1Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu se modernizează şi se reabilitează complet. Consiliul Judeţean Gorj finanţează lucrările. În final, această secţie va arăta impecabil, ridicându-se la înalte standarde de calitate, potrivit constructorului.

Secţia Boli Infecţioase se află în clădirea de la Pasarelă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Ultima renovare a acesteia a fost realizată în urmă cu 12 ani. De atunci şi până acum, secţia ajunsese într-o stare avansată de degradare, angajaţii acesteia şi pacienţii, deopotrivă, plângându-se de condiţiile insalubre din incintă. De când a preluat spre administrare Spitalul infectioase 2Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Consiliul Judeţean Gorj a realizat o serie de investiţii în unitatea spitalicească. Aceste investiţii vor continua şi în viitor, intenţionându-se modernizarea în totalitate a spitalului. În această categorie se încadrează şi modernizarea Secţiei Boli Infecţioase. Investiţia se ridică la suma de aproximativ 1,2 milioane de lei şi implică reparaţii capitale şi înfiinţarea de spaţii verzi, alei şi garduri care să ofere acces separat la perimetrul în care se află clădirea unde vor fi internaţi pacienţii. Schimbările capitale pe care le suferă Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă IMG_6427Târgu-Jiu se vor realiza în perioada următoare, în luna decembrie secţia putând fi dată în folosinţă. „Se lucrează intens. Echipa constructorului este în grafic cu lucrările şi se vor încadra în termen”, a precizat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Între timp, reprezentanţii unităţii spitaliceşti au luat măsurile necesare pentru ca pacienţii să nu aibă de suferit şi activitatea medicală din cadrul Secţiei Boli Infecţioase să nu fie stopată.

Spitalul Judeţean modernizat de CJ Gorj

Prin implicarea Consiliului Judeţean, Spitalul de Urgenţă din municipiul nostru va avea o înfăţişare nouă, spre bucuria pacienţilor, dar şi a personalului angajat. Din toate cele trei clădiri ale Spitalului Judeţean de Urgenţă, până în prezent realizându-se deja modernizarea secţiilor de la spitalul de pe strada Tudor Vladimirescu şi o parte din cele de la Pasarelă. Urmează ATI de la 700, iar la Dispensarul TBC (de la Pasarelă), Consiliul Judeţean având deja 7 miliarde lei vechi alocate pentru acest an. Conducerea Consiliului Judeţean Gorj declara într-o conferinţă de presă că anul viitor se vor axa şi pe asigurarea condiţiilor optime pentru pacienţii şi personalul medical al Spitalului 700. Plus modernizarea şi reabilitarea completă a Ambulatoriului pe fonduri europene, care deja se află în derulare.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here