Scrisoare pentru Moș Crăciun la Mall, cu plasticienii Liceului de Arte “Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu

525

Atmosfera sărbătorilor de iarnă a captat atenția copiilor care au vizitat Mall-ul din Târgu-Jiu și de Moș Nicolae, unde câțiva elevi plasticieni ai Liceului de Arte “Constantin Brăiloiu”, alături de profesorii lor îndrumători, au pus în practică ideea doamnei director, prof. dr. Ana-Daria Ionescu-Haidău, de asemenea profesor de arte plastice.
O idee ingenioasă, de altfel, prin care s-a oferit posibilitatea micilor vizitatori de a scrie o scrisoare Moșului, sau de a desena cadoul pe care ei ar dori să îl primească de la Moș Crăciun pe 25 decembrie. Odată expuse dorințele secrete prin cuvinte, ori prin desene, nu le rămâne micuților decât să aștepte cu nerăbdare îndeplinirea acestora!
Impactul acestui proiect asupra copiilor și dorințele fără număr ale acestora sunt ușor de dedus din fotografiile care reliefează covorul așternut pe holul Mall-ului, născut din imaginația, mâinile și sufletele copiilor care s-au lăsat purtați pe undele magice ale sărbătorilor de iarnă, covor care acoperă un spațiu impresionant!
Cei câțiva elevi plasticieni ai Liceului de Arte “Constantin Brăiloiu” prezenți la datorie într-o zi de sâmbătă, au dat tonul, în timp ce vizitatorii erau îmbiați să scrie, ori să deseneze alături de ei. Acțiunea s-a desfășurat pe parcursul întregii după-amieze, iar cei de față au observat cu multă bucurie, plăcerea atâtor copii de a desena.
Prezentă la această activitate a fost, desigur, și doamna director adjunct, Oana-Mihaela Boian, care a susținut prichindeii și s-a bucurat alături de ei și care ne spune că: “Activitatea s-a bucurat de foarte multe aprecieri din partea vizitatorilor”.
Iată și opinia doamnei director, Ana-Daria Ionescu-Haidău despre această activitate: “Într-o atmosferă caldă și armonioasă cu miresme de brad proaspăt și scorțișoară, luminițe calde, vesele și colorate, elevii Liceului de Arte «Constantin Brăiloiu» din Tg-Jiu, specialitățile arte plastice și arhitectură, au luat parte la Atelierul de creație organizat în incinta Shopping City. Acesta s-a adresat celor mici și mari, copii însoțiți de părinți, cât și adulți dornici de a-și crea propria scrisoare către Moș Crăciun. Activitatea a fost coordonată de doamna director prof. dr. Ionescu-Haidău Ana Daria, prof. Ploscariu Cristina și prof. Șerban Daniel, care au pregătit scrisoarea către Moșu’, cu toate dorințele celor mici și mari, condiția fiind ca ele să fie desenate pentru ca Spiridușii Moșului să le recunoască mai repede și să le împlinească. Toți copiii care și-au exprimat dorințele prin desen au fost răsplătiți de către elevii Liceul de Arte cu o felicitare realizată handmade unicat”.
Zile frumoase de sărbătoare, zile de neuitat pentru noi toți!
Eugenia-Liliana Ștefănescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here