Scandal pe drepturile TV

400

Întâlnirea de ieri de la Liga Profesionistă de Fotbal s-a transformat într-un imens scandal după ce s-a anunțat scăderea plăților drepturilor TV către cluburi cu şase milioane euro anual.
“A fost o bătaie de joc. Ne-am trezit cu reprezentanta firmei Intel Sky Broadcast care ne-a făcut pur şi simplu o informare, dacă vă puteţi imagina aşa ceva! Nici măcar nu ne-a întrebat, nu ne-a făcut o propunere oficială. Ne-a informat că la anul vom primi aceiaşi bani ca şi anul acesta, deşi numărul cluburilor scade de la 18 la 14. În total, drepturile TV se reduc cu vreo şase milioane”, a declarat unul dintre cei prezenţi la furtunoasa şedinţă.
Contractul dintre LPF și Intel Sky Broadcast s-a încheiat fără a se fi ținut o licitație, iar acum președintele LPF, Gino Iorgulescu, refuză să pună la dispoziția reprezentanților echipelor din Liga 1 acest contract, ci le recomandă să-și trimită juriști la sediul LPF pentru a-l studia, fără însă a-l scoate din incinta sediului.
Sumele pe care trebuie să le primească din drepturile TV sunt vitale pentru aproape toate echipele din campionatul intern, multe dintre acestea angajând deja împrumuturi girate cu banii pe care trebuiau să-i primească și care, în actuala situație, vor fi mai puțini. Pe de altă parte, unii dintre reprezentanții cluburilor din Liga 1, ar putea să accepte și această micșorare, temându-se ca nu cumva să rămână fără un contract, situație în care întreg fotbalul românesc ar uita de insolvențe și ar intra direct în faliment.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here