Scandal între polițiștii locali și un taximetrist

297

Șoferul unui taxi din Târgu Jiu susține că a fost agresat de doi polițiști locali fără niciun motiv temeinic, agenții oricum neavând voie să îl ia la bătaie doar pentru că nu ar fi parcat corect. Marius Alin Calotă spune că doar ce apucase să vină din cursă și își căuta loc de parcare în parcarea amenajată special pentru taximetre în locația din fața Parcului Central, pe bulevardul Constantin Brâncuși. Locul său era ocupat însă de un alt șofer, care nu era taximetrist, în acele momente pe lângă mașina sa trecând un polițist local care i-ar fi cerut să elibereze zona pentru a nu încurca circulația.
Taximetristul spune că a făcut “o tură” pe bulevard și a revenit la locul în care vroia să parcheze, moment în care polițistul local și un coleg al acestuia au sărit la el și i-au reproșat că l-ar fi înjurat pe agent, lucru pe care tânărul îl neagă. “I-am spus că dacă ar fi fost să îl înjur mi-aș fi cerut scuze, însă nu am făcut așa ceva. Ei, din contră, au început să mă bruscheze, să mă împingă și să mă înjure. Cel care credea că l-am înjurat chiar a spus că se dezbracă de haina de pe el și mă ia la bătaie de mă face pachet. M-a împins în mașina unui alt coleg de am și îndoit tabla la o aripă din spate. Se și vede pe imaginile de pe o cameră de supraveghere din zonă cum ei mă bruschează pe mine, deci nu cred că vor putea spune că nu e adevărat ceea ce afirm eu”, declară șoferul de pe taxi.
Marius Alin Calotă și-a scos certificat medico-legal, iar ieri a promis că va depune plângere penală împotriva celor doi polițiști, cerând anchetarea lor. Purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu, Albert Zorzon a comunicat însă că, dacă dorea o anchetă, tânărul putea să depună o plângere și la sediul Poliției Locale. Zorzon spune însă că agenții nu au făcut decât să îl legitimeze conform procedurilor în vigoare, la neprezentarea unui document de identitate ei având obligația să îl imobilizeze pe cel căruia i-au cerut actele și nu le-a prezentat. Cu ajutorul agenților de la Poliția Rutieră, polițiștii locali l-au identificat pe taximetrist și i-au aplicat o amendă de 500 de lei pentru injurii, amendă pe care acesta are posibilitatea să o conteste în instanță.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here