Sărbători Pascale cu cadouri şi activităţi pentru copiii din casele de tip familial Scoarţa şi Răchiţi

232

Copiii care au petrecut Sărbătorile Pascale în centrele rezidenţiale din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj au simţit spiritul sărbătorilor prin grija personalului care se ocupă de ei. Cei 23 de copii din casele de tip familial „Scoarţa şi Răchiţi” din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu au desfăşurat o serie de activităţi specifice acestei perioade.

Conform tradiţiei, în preajma marilor sărbători creştine, toţi copiii care rămân în centrele rezidenţiale din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj primesc meniu special care include şi mâncăruri tradiţionale cum ar fi de Sfintele Paşti: ouă roşii, drob, caşcaval, salata boeuf, cozonac, suc, fructe, prăjituri, tort şi altele şi desfăşoară şi o serie de activităţi specifice. Şi în acest an cei 23 de copiii ocrotiţi în casele de tip familial „Scoarţa şi Răchiţi” din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu, în aşteptarea sărbătorilor, au desfăşurat, împreună cu personalul de îngrijire şi educaţie, activităţi de autogospodărire: curăţenia în camere, curăţarea şi amenajarea spaţiilor verzi din incinta unităţilor rezidenţiale; roşitul  ouălor şi pregătirea şi amenajarea meselor festive cu ocazia Sărbătorilor Pascale.
poza sc 2De asemenea, tinerii au fost la bisericile din localităţile Scoarţa şi Răchiţi unde au participat la slujbele religioase. „Tot în preajma Sfintelor Paşti au fost vizitaţi de doi tineri care urmează să se căsătorească  şi care doresc să-şi păstreze anonimatul. Tinerii au dăruit  copiilor cozonaci, ouă roşii,  iepuraşi şi ouă de ciocolată, portocale, mere, băuturi  răcoritoare şi câte o minge pentru fiecare”, a declarat Gheorghe Zisu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here