Săptămână începută cu amenzi

201

În urma acţiunilor desfăşurate în prima zi a acestei săptămâni, poliţiştii gorjeni au aplicat peste o sută de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 36.000 de lei. Ca de obicei, majoritatea sancţiunilor au fost aplicate participanţilor la traficul rutier, care nu au respectat normele de circulaţie. De altfel, opt şoferi au rămas fără permisul de conducere.

Luni, 5 mai, poliţiştii din cadrul I.P.J. Gorj au continuat să acţioneze în sistem integrat cu lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, în scopul asigurării unui climat de siguranţă civică, prevenirii şi diminuării fenomenului infracţional precum şi pe linia combaterii evaziunii fiscale, siguranţei traficului rutier, prevenirii şi combaterii criminalităţii stradale. În urma acţiunilor desfăşurate, oamenii legii au constatat mai multe infracţiuni şi au aplicat peste o sută de sancţiuni contravenţionale. „111 poliţişti au acţionat în prima zi a acestei săptămâni, constatând patru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, iar ca urmare a abaterilor constatate au aplicat 129 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 36.000 de lei. Dintre acestea, şase sancţiuni au fost aplicate conform prevederilor Legii nr. 61/1991 rep. pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cinci conform prevederilor Legii nr. 12/1990 rep., privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în timp ce 111 sancţiuni au fost aplicate participanţilor la traficul rutier, care nu au respectat prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”, a declarat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Tot în cursul zilei de 5 mai, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice opt permise de conducere şi au retras nouă certificate de înmatriculare.

Dosare penale pentru şoferii băuţi
O parte dintre şoferii traşi pe dreapta luni de poliţişti s-au ales cu dosare penale deoarece se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. „În după-amiaza zilei de 5 mai 2014, la ora 12:15, în timp ce acţionau pe str. Unirii din Târgu-Jiu, poliţiştii Biroului Rutier au depistat pe D.N.D., din localitate, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. În seara aceleiaşi zile, la ora 19:30, poliţiştii din oraşul Tismana împreună cu cei din cadrul Postului de Poliţie Padeş au depistat pe DC 118 Motru Sec, pe Ţ.D., de 52 ani, din comuna Padeş, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat. Întrucât conducătorul auto emana vapori de alcool, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,44 mg/l alcool pur în aer expirat. Ambii conducători auto au fost conduşi la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Poliţiştii au constituit, în fiecare din cele două cazuri, dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de o persoană ce prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legal admisă, cel de-al doilea conducător auto fiind cercetat şi pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here