SANITAS luptă pentru toate categoriile de salariaţi din sistemul sanitar

274

Săptămâna trecută, mai exact în data de 10 august, membrii Biroului Executiv al Federaţiei SANITAS s-au întâlnit cu ministrul Muncii şi cu cel al Sănătăţii. La discuţii a participat şi Valentin Popa, preşedintele SANITAS Gorj. Sindicaliştii au solicitat garanţii pentru continuarea negocierilor pentru toate categoriile de salariaţi din sistemul sanitar şi de asistenţă socială, respectiv: asistenţi medicali, infirmiere, alte categorii de personal medico-sanitar, personal TESA, salariaţi din DSP-uri, din creşe, grădiniţe şi medicina şcolară.

Înainte de a pleca la Bucureşti, liderul SANITAS Gorj a declarat pentru cotidianul nostru că are un mandat clar pentru cei pe care îi reprezintă: „mandatul SANITAS Gorj este să susținem plata gărzilor medicilor la salariul de bază din OUG 20/2016, să susțin modificarea salariilor personalului TESA – singurii neincluși în prevederile ordonanței – și cel mai important lucru în momentul de față este plata sporurilor la salariul stabilit de OUG 20/2016 pentru TOȚI SALARIAȚII DIN SPITALE, începând cu 1.10.2016. Dacă nu vom reuși ceea ce ne-am propus, ne apucăm să strângem semnături pentru declanșarea conflictului de muncă, conform legii”.
Pe 10 august 2016, la ora 14.30, a avut loc o întâlnire informală a membrilor Biroului Executiv al Federaţiei SANITAS cu Ministrul Muncii şi Ministrul Sănătăţii, în care sindicalişti şi-au propus să obţină răspunsuri la întrebările cele mai arzătoare ale momentului. „Ne dorim în mod special să contribuim la deblocarea crizei actuale şi am solicitat în acest sens transmiterea de clarificări către unităţile sanitare în ceea ce priveşte gărzile suplimentare, contractele individuale de muncă pentru acestea, modalitatea de plată, etc”, susţin reprezentanţii SANITAS.

Garanţii pentru toţi salariaţii din sistemul sanitar şi de asistenţă socială
La întâlnirea cu cei doi minişti, reprezentanţii SANITAS au cerut garanţii pentru toţi salariaţii din sistemul de sănătate şi asistenţă sanitară. „În aceeaşi măsură, am solicitat garanţii pentru continuarea negocierilor pentru toate categoriile de salariaţi din sistemul sanitar şi de asistenţă socială (asistenţi medicali, infirmiere, alte categorii de personal medico-sanitar, personal TESA, salariaţi din DSP-uri, din creşe, grădiniţe şi medicina şcolară), garanţii pe care le-am primit, urmând să se înfiinţeze comisii de lucru la toate nivelurile”, se arată într-un comunicat al SANITAS.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here