Sancţiuni de 6.000 lei pentru munca la negru

334
În perioada 23-27 noiembrie a.c., Compartimentul Relaţii de Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj a efectuat 34 de controale pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare sau controale tematice.

Astfel, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale unui tot atâta număr de angajatori, dintre care trei amenzi în valoare totală de 6.000 lei.

De asemenea, s-au mai organizat 5 controale de verificare privind respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, însă fără constatarea unor deficienţe. Totodată, s-au desfăşurat acţiuni prevăzute pentru această perioadă în Programul cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii, precum: supravegherea pieţei în domeniul de competenţă al ITM Gorj, controale privind respectarea prevederilor legale în sectoarele industrie, comerţ, transporturi, construcţii. Acestor activităţi li s-au adăugat şi instruirea conducătorilor auto de la societăţile cu un număr mai mare de 5 angajaţi în această funcţie, cu scopul reducerii evenimentelor rutiere, precum şi cercetarea accidentelor de muncă şi a incidentelor periculoase din ultimele săptămâni.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here