Salariaţii cer edilului şef peste un miliard de lei ! – Primăria Arcani, la un pas de blocarea conturilor

222

pagin 3Salariaţii Primăriei Arcani ameninţă că vor solicita blocarea conturilor instituţiei publice dacă primarul localităţii, Vasile Popescu, nu le achită sporurile salariale pe care le-au câştigat în instanţă, în urmă cu doi ani.

Angajaţii susţin că edilul local nici măcar nu a solicitat să beneficieze de o suplimentare a bugetului local, pentru a le achita astfel suma de peste un miliard de lei vechi pe care instituţia le-o datorează. Mai mult, nemulţumiţii susţin că edilul nu derulează nicio investiţie în localitate, mulţumindu-se doar să achite salariile angajaţilor din primărie.

Consilierul local PSD, Daniel Drumen, este unul dintre cei care au dat în judecată, în 2008, Primăria Arcani, pentru a primi contravaloarea sporului de dispozitiv şi a celui de stabilitate, care nu i-a fost acordat deloc. Alături de Drumen s-au mai aflat şi alţi şapte salariaţi, printre care se află contabilul unităţii, secretarul primăriei, casierul, angajatul de la Biroul Agricol, cel de la Cadastru dar şi cel de la Urbanism. Oamenii au apelat la instanţă, la fel cum au procedat şi colegii lor din judeţ, funcţionari publici. Procesul a început la Judecătoria Târgu-Jiu, loc în care magistraţii nu le-au dat câştig de cauză solicitanţilor. Ei au atacat însă sentinţa la Tribunalul Gorj unde au şi câştigat. Salariaţii Primăriei Arcani au intrat astfel, încă din 2008, în posesia unei hotărâri definitive şi irevocabile, cu titlu executoriu, care trebuia pusă imediat în aplicare. Noul primar al localităţii, Vasile Popescu, membru PNG, nu a făcut asta, motivând că nu are bani. La fel face însă de doi ani de zile.

Drumen: ,,primarul Popescu dă din umeri”

Fostul primar al localităţii Arcani, Daniel Drumen susţine că atât el cât şi ceilalţi funcţionari publici aflaţi în aceeaşi situaţie i-au cerut banii, în nenumărate rânduri, primarului. ,,Am de luat o sută optzeci de milioane de lei vechi. De fiecare dată când îi cer, primarul Popescu dă din umeri. Spune că nu are bani. Nu înţeleg însă de ce nu a cerut o suplimentare a sumelor necesare la buget. Nu ştiu pe ce foloseşte banii, că oricum în localitate, în doi ani nu a făcut nicio investiţie de amploare”, declară, nemulţumit, Drumen.

Şi restul salariaţilor, susţine Drumen, au păreri similare, oamenii gândindu-se chiar să apeleze la un executor judecătoresc care ar fi putut, conform hotărârii judecătoreşti, să ceară blocarea conturilor primăriei. ,,Nu am făcut asta ca să nu cauzăm probleme tuturor, dar ne gândim, în ultimul timp, tot mai serios să facem asta”, a declarat Drumen.

Primarul comunei Arcani, Vasile Popescu, nu a putut fi contactat nici măcar telefonic pentru a-şi spune punctul de vedere în legătură cu acuzele care i se aduc. Amintim că edilul local are un telefon mobil, plătit din bani publici.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here