Să vezi şi să (nu) crezi – Furturi de la şi pentru SUCCES la Peştişani

224

Prin luna iulie, a anului trecut, viceprimar la Peştişani funcţiona Pantelimon Tivig, cunoscut ca bun gospodar şi maistru valoros, cadru didactic la defunctul Grup Şcolar Industrial „C. Brâncuşi” din Peştişani. Unde s-a şi întors, după ce consilierul local Ion Poenaru – preşedinte director general al Obştei Peştişani dar şi un factotum din umbră a bunelor şi, mai ales, relelor din comună l-a dat jos. Punându-l pe mult mai ascultătorul Ilie Fuiorea-Bute în loc. Greşelile lui Tivig? Nu marşa la plăţi ilegale, ca înlocuitorul său.

Furturi (ne)anunţate!
Într-o noapte, pe la ora 1,00, la punctul de lucru Gureni al firmei SUCCES, s-a constatat că un camion cu buşteni de fag – de vreo 40-50 de tone – nu intrase spre a fi prelucrat. Adică, intrase doar în acte. Camionul luase altă destinaţie, fiind vândut, zice-se, unei firme a lui Bebe Brânzan. Dacă fusese implicat sau nu şi Costi T., un apropiat al primului, nu se ştie.
Cert este că ziua următoare, poliţia şi unele televiziuni locale i-au interogat pe cei doi presupuşi infractori. Ne-am interesat apoi la purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj asupra cazului Stupoare. Nu se ştia nimic. Se pare că SUCCES n-a dorit să se facă vâlvă, preferând să-şi spele rufele în familie. La dat afară pe paznic şi pe femeia ce semnase, în fals, de primirea camionului cu buşteni.
Am scris că ar fi vorba de furturi, întrucât se vorbeşte că din ianuarie până-n luna iulie a anului 2012, a dispărut câte un campion cu buşteni în fiercare lună!

Alt furt, acelaşi deznodământ
Săptămâna trecută, la magazinul alimentar al firmei SUCCES, din Hobiţa, cu chirie în casa lui Vasile Mazilu, s-a dat o spargere. Confirmată de şeful Secţiei de Poliţie Peştişani, aflat deocamdată pe urmele răufăcătorilor.
Am încredere totală în actuala echipă de tineri poliţişti veniţi la Peştişani. Cu toată stima şi respectul pentru cei dinainte, şi în special faţă de şeful de post dinainte, domnul Bâltac, cum am mai afirmat şi altă dată, domnia sa îşi greşise meseria. Fiind numai bun de popă. Nu prinsese niciun hoţ/infractor în toată activitatea sa. Ca unul ce nu le-a făcut probleme şefilor el a fost transferat la Secţia de Poliţie Teleşti, de unde va ieşi la pensie.

Adresa SUCCES-ului către Primăria de la care suge !
Surse din Primăria Peştişani ne-a confirmat că vinerea trecută se primise o adresă prin care i se solicita onor viceprimarului Ilie Fuiorea-Bute să dea un drept la replică. De ce? Pentru că apăruse o notiţă critică prin care se spunea un adevăr deranjant. Cu toate că muncitori ai SC UTIL –BONUS SRL sunt băgaţi în şomaj, deszăpezirea fusese atribuită, la intervenţia lui Cosmin P.- Drugă – fără contract – de prin luna decembrie SUCCES-ului. Chiar dacă prima ofertă o făcuse SC UTIL-BONUS SRL, firmă cu capital integral de stat, administrată, la acea vreme, de Jr. Silvestru Tigiv – unul ce-i stătea ca sula-n coastă aceluia care se crede proprietarul Obştei şi al comunei Peştişani, domnul ec. Ion Poenaru.
Mă rog, chestia cu dreptul la replică sună ca zicala „Cin’ se scuză se acuză!” Pare şi motivul pentru care firma SUCCES a refuzat să-l dea. În schimb, plăţile fără contract or fi legale. În concepţia lor!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here