S-a dublat numărul gorjenilor diagnosticaţi cu viroze şi pneumonie

188

Aşteptările specialiştilor în sănătate publică s-au concretizat. Dacă în prima săptămână a acestui an, la nivelul judeţului Gorj se înregistra un total de 699 cazuri de viroze şi pneumonie, în cea de-a două săptămână numărul îmbolnăvirilor s-a dublat. 150 de persoane au necesitat internare, 120 dintre acestea fiind diagnosticate cu pneumonie.

După o perioadă în care statisticile indicau o scădere a numărului persoanelor diagnosticate cu viroze şi pneumonie, în cea de-a doua săptămână a anului numărul acestora s-a dublat. „Am avut un total de 762 cazuri de viroze şi 30 de internări, cele mai multe fiind la categoriile de vârstă 5-14 ani şi 15-49 ani. De asemenea, în cea de-a doua săptămână a anului, 510 persoane au fost diagnosticate cu pneumonie şi 120 au fost internate”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Sfaturile medicilor pentru evitarea îmbolnăvirii
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.
De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here