Rulotă scufundată în lac pentru prima de asigurare

146

rulota 1Nu au reuşit să găsească un cumpărător şi s-au gândit să facă rost măcar de banii de asigurări. Doi bărbaţi, între care şi un cetăţean elveţian, au venit tocmai din Elveţia pentru a abandona o rulotă pe raza comunei Câlnic, urmând ca după aceea să o declare furată şi să încaseze prima de asigurare.

Rulota a fost găsită sâmbătă, într-un lac de pe raza comunei Câlnic. Maşina a fost observată de un pescar care trecea prin zonă. Vehiculul, cu numere străine, se afla într-un lac format într-o fostă carieră minieră. Pentru a-l scoate din apă a fost nevoie de două camioane, care să-l tracteze. Echipajele de pompieri au căutat aproape o oră eventuale victime, asta deoarece persoana care a sunat la 112 le-a spus pompierilor că a văzut o persoană care striga fără ajutor. În interiorul rulotei nu a fost găsită însă nici o victimă.

rulota 2Proprietarul rulotei, o elveţiancă de 78 de ani

Datele de identificare ale rulotei au fost transmise Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – I.G.P.R., pentru clarificarea situaţiei juridice a acesteia. „În urma schimbului de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului Interpol – C.C.P.I. din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, s-a constatat că autovehiculul aparţine unei femei, de 78 de ani, din Elveţia. Continuând activităţile de cercetare pentru lămurirea împrejurărilor în care a fost abandonată autorulota, poliţiştii au stabilit că este posibil ca P.C., de 42 ani, din oraşul Rovinari, să fie implicat în acest caz, întrucât a desfăşurat activităţi lucrative la o fermă aparţinând lui C.L., cetăţean elveţian, fiul proprietarei autovehiculului. Pe parcursul cercetărilor, P.C. a rulota 4declarat că, împreună cu cetăţeanul elveţian, s-au deplasat cu autorulotă din Elveţia în România, în scopul de a o abandona într-un lac de pe raza judeţului Gorj, pentru ca, ulterior, cetăţeanul străin să-l declare furat şi să încaseze prima de asigurare. Cei doi, ajutaţi de un alt tânăr de 29 de ani, din oraşul Rovinari, s-au deplasat cu autorulota în apropierea lacului cunoscut sub denumirea de „Balta Ciobanului”, de pe raza comunei Cîlnic. Aici, pe marginea lacului, pe o pantă cu înclinaţia de aproximativ 45 de grade, au lăsat autovehiculul neasigurat, care, ulterior, din inerţie, a ajuns în lac”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Cei doi gorjeni, cercetaţi în stare de libertate

Rovinăreanul a fost depistat duminică, acesta recunoscând că abandonarea rulotei nu a fost altceva decât o tentativă de a frauda o firmă de asigurări, în care de altfel a fost implicat şi fiul proprietarei rulotei. Mai exact, după ce a încercat fără succes să găsească un cumpărător în Elveţia, cetăţeanul străin s-a gândit la o modalitate de a încasa prima de asigurare, declarând rulota furată. „Am ajuns cu el, cu elveţianul împreună. Vrea să-şi ia banii de la asigurări el, nu eu, că nu era maşina mea. A fost şi ideea lui şi ideea mea. A încercat să o vândă în Elveţia, nu lua decât 20 000 de euro. La asigurări am înţeles că îi dădeau 40.000. Greşeala mea a fost că l-am adus aici”, a povestit rovinăreanul, susţinând că el nu urma să primească nici un ban din această „afacere”. Şi celălalt tânăr luat la întrebări de poliţişti în acest caz s-a declarat nevinovat, spunând că nu a ştiut ce se întâmplă de fapt: „Sunt implicat indirect. L-am condus pe cumnatul meu până la Timişoara şi înapoi. Nu ştiu ce a vrut să facă cu rulota, nu vă pot spune. Am aflat şi eu după aceea ce s-a întâmplat. Atâta timp cât am fost implicat indirect consider că sunt nevinovat”. După ce au abandonat rulota, cei doi cetăţeni români l-au condus pe elveţian la un aeroport, acesta din urmă părăsind teritoriul României. Poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea unui procuror, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare. Deocamdată, cei doi gorjeni sunt cercetaţi în stare de libertate, asta deoarece proprietara rulotei nu a depus încă nici o plângere împotriva acestora.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here