Reținut pentru că a prejudiciat bugetul de stat

192

Un om de afaceri din Târgu Cărbunești a ajuns pentru 24 de ore în arestul IPJ Gorj, după ce a fost reținut într-un dosar în care este acuzat că a încasat ilegal subvenții pe care le-a luat de la stat pentru a crea noi locuri de muncă. Între 2006 și 2010, când acest gen de afaceri era în floare, Octavian Căpățînă a folosit două firme pentru a primi subvenții de la stat în valoare de 600.000 de lei și patronii altor firme din zona Prigoria –Albeni procedând la fel, ei fiind deja condamnați și aflați în executarea pedepselor dispuse de instanțele de judecată.
Căpățînă s-a declarat ieri nevinovat și a menționat că nu știe despre ce este vorba, după audierile de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj el scăpând de cătușele pe care le primise cu o zi înainte. Procurorul de caz l-a pus sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile, el având de respectat în această perioadă mai multe restricții. Anchetatorii îl acuză de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă și Agenția Județeană de Prestații Sociale fiind prejudiciate de „afacerile” derulate de Căpățînă.
În alte cazuri similare, instanțele au pronunțat condamnări cu închisoarea de câțiva ani, falșii patroni ajungând după gratii dacă nu au fugit în străinătate, cel mai celebru exemplu în acest sens fiind al soților Costoiu de la Prigoria.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here