Rețeta săptămânii – Prăjitura Hilda

2002

Ingrediente
• 250 de grame de zahăr tos
• 4 gălbenuşuri
• 1 cană de lapte
• 1 plic de praf de copt
• 3 linguri de cacao
• 125 de grame de margarină sau unt
• 250 de grame de făină
• 15-20 de nuci, alune sau migdale
• 4 albuşuri
• 400 de grame de gem de prune (1 borcan)
• 200 de grame de zahăr

Mod de preparare
Pentru început, se pregătește blatul, frecând bine gălbenuşurile cu zahăr tos și margarină sau unt, apoi se bat bine, până când zahărul se topeşte, iar untul sau margarina se omogenizează complet. Peste gălbenuşurile frecate se adaugă laptele şi praful de copt, stins în puţină zeamă de lămâie sau în lapte, după care se cerne făina şi se adaugă treptat peste toate aceste ingrediente. De îndată ce s-a încorporat şi făina, se adaugă puțină cacao trecută prin sita de ceai, pentru a nu face cocoloaşe. Se omogenizează bine, apoi se unge o tavă cu unt şi se tapetează cu făină, după care se toarnă aluatul pentru blat şi se lasă la copt până când e aproape gata. Între timp, se bat foarte bine şi albuşurile pentru bezea, până se întărește spuma, apoi se adaugă treptat zahărul şi se bate până se topeşte. De îndată ce blatul este aproape copt, se scoate din cuptor, se întinde gemul de prune şi se pune bezeaua peste. Apoi, se lasă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până când bezeaua capătă o culoare arămie. După ce se pudrează cu cacao, prăjitura este numai bună de servit.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here