Reţeta săptămânii – Prăjitură cu cacao și fulgi de cereale

635

Ingrediente
-100 g margarină
-1 pahar zahăr
-250 g mix de fulgi de cereale (orez, ovăz, grâu sau porumb)
-0.5 pahar apă
-100 g miez de nucă
-2 linguri cacao
-2 linguri miere

Mod de preparare
Într-o crăticioară, se amestecă pudra de cacao cu zahărul și apa. Se pune crăticioara pe foc mic și se amestecă până când zahărul se dizolvă.
În siropul obținut, se încorporează margarina și mierea. După ce margarina s-a dizolvat, se adaugă fulgii de cereale, amestecând energic pentru ca fulgii să nu se înmoaie prea tare.
Se stinge focul și se întinde compoziția rezultată în strat uniform, într-o tavă tapetată cu folie de plastic. Se mărunțește miezul de nucă și se presară pe toată suprafața desertului.
Se introduce tava în frigider pentru cel puțin 30 de minute, până când se întărește. Se taie în bucăți cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit și ușor încălzit.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here