Rețeta săptămânii – Papanași

169

Ingrediente
500 g brânză de vaci, 350 g făină, 4 linguri cu griș, 100 g zahăr, 2 ouă, un praf de sare, o linguriță cu bicarbonat de sodiu, 2 lingurițe cu coajă de lămâie, 1 pliculeț zahăr vanilinat, ulei pentru prăjit, smântână, dulceață.
Mod de preparare
Într-un bol se amestecă cu un tel brânza cu zahărul, zahărul vanilinat, grisul, sarea, coaja de lămâie, ouăle și bicarbonatul stins în oțet, iar la sfârșit se adaugă treptat făina și se frământă. Se obține un aluat moale, dar care poate fi modelat ușor cu ajutorul făinii. Se omogenizează bine totul, iar după 10-15 minute se împarte coca în 8 bucăți egale. Cu mâinile pudrate cu făină se ia câte o bucată, și se formează 2 sfere, una mica (cât o nucă) și una mare care se aplatizează și se face o gaură în mijloc. Se încinge uleiul foarte bine și se prăjesc papanașii la foc mic spre mediu până se rumenesc frumos. Se scot pe hârtie absorbantă. Se servesc calzi cu smântână și dulceața preferată.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here