Rețeta săptămânii – Negresă cu brânză de vaci

684

Ingrediente
200 gr unt, 200 gr ciocolată cu lapte, 30 ml lapte, o lingură cacao, 100 gr zahăr, 5 ouă, 200 gr făină, un plic praf de copt, un vârf cuțit sare, esență de rom, Crema de brânză, 300 gr brânză de vaci (uscată), 3 linguri zahăr, o lingură smântână, un ou, o lingură gris, coajă rasă de lămâie

Mod de preparare:
Se mixează spumă untul împreună cu zahărul pudră. Ciocolata se topește împreună cu laptele și cacaua într-un ibric, apoi se răcește bine și se adaugă peste unt. Se mixează două minute apoi se adaugă ouăle, unul câte unul, și se mixează după fiecare. La final se adaugă făina amestecată cu praful de copt, o linguriță esență de rom și sarea, după care se omogenizează ușor. Se pregătește o tavă de aproximativ 20/25 cm, se tapetează cu hârtie pentru copt și se toarnă compoziția. Se pune într-un bol brânza de vaci, oul, zahărul și smântâna, coaja rasă de lămâie, se folosește blenderul și se pasează două minute. Se adaugă grisul și se omogenizează. Se ia din compoziția de brânză, lingură cu lingură, și se pune în tavă peste compoziția cu ciocolată. Cu ajutorul unei furculițe de prăjituri un aspect marmorat încorporând parțial cele două compoziții. Se bagă tava în cuptorul preîncălzit și se coace prăjitura la foc mic până trece testul cu scobitoarea. Când s-a răcit se porționează în cuburi.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here