Rețeta săptămânii – Bucătăria lui Fabi: Mâncare țărănească de post, reinterpretată

1173

Lista de cumpărături pentru 4 persoane:
* 1 Ardei roșu,
* 2 Foi de dafin,
* 2 Cepe,
* 2 Căței de usturoi,
* 2 Linguri ulei de măsline,
* 200 g Fasole cu boabele roșii,
* 200 g Năut,
* 200 g Porumb,
* 750 ml Roșii in suc propriu,
* Sare, piper, chimen, coajă de lămâie netratată, după gust.
* 2 căței de usturoi,
* 2 Lingura de ulei de măsline,
* Pâine, Baghetă cu faină integral,
* Sare grunjoasă.
Mod de preparare:
Tocăm ceapa și usturoiul mărunt.
Într-o oală, adăugăm uleiul de măsline și călim ceapa împreună cu usturoiul.
Între timp, tocăm mărunt ardeiul roșu, îl adăugăm împreună cu chimenul peste ceapă și usturoi, amestecăm si călim mai departe pentru câteva minute.
Adăugăm fasolea, năutul și porumbul. De menționat, am folosit legume prefierte.
Amestecăm totul bine după care adăugăm sosul de roșii, sare, piper după gust și gătim totul la temperatură foarte mică.
Pe răzătoarea fină, radem puțină coajă de lămâie și o adăugăm peste preparat, amestecăm bine și gătim mai departe pentru câteva minute.
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade, iar printr-o presă trecem cei doi căței de usturoi.
Tăiem pâinea-baghetă pe jumătate, bucăți de aproximativ 25 de centimetri, apoi o ungem cu uleiul de măsline, adăugăm usturoiul presat, după care dăm totul la cuptor, pentru 12 minute, la 200 de grade, funcția gril.
Pătrunjelul este optional, îl tocăm mărunt și, la final, presărăm pătrunjelul și sarea grunjoasă peste pâinea prăjită.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here