Rețeta săptămânii – Brownie cu nuci și multă ciocolată

1226

Ingrediente:
6 ouă, 125g zahăr, 200 g făină, 100 g nuci, un vârf linguriță sare, 200 g unt, 200 ml lapte, 300 g ciocolată amăruie, 2 lingurițe esență de rom, 5 g praf de copt, un vârf cuțit cu bicarbonat de sodiu, 1 linguriță zeamă de lămâie.

Mod de preparare:
Se topește la bain-marie ciocolata împreună cu untul și laptele, amestecând continuu până se topesc ingredientele solide și se omogenizează compoziția. Se mixează albușurile, presărate cu sare, până devin spumoase, se adaugă, treptat, zahărul, iar când bezeaua devine fermă, se toarnă, în fir subțire, compoziția de ciocolată, ușor fierbinte și se omogenizează rapid. Se încorporează gălbenușurile, apoi făina cernută cu praful de copt, bicarbonatul stins în zeama de lămâie și esența de rom, iar la final, nuca tăiată grosier. Se întinde compoziția într-o tavă de 23/36 cm, tapetată cu unt și făină și se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade. Se lasă să se tempereze, apoi se poate porționa.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.