Restaurante, un bar şi o brutărie, amendate de inspectorii DSVSA Gorj

396

În cursul ultimei săptămâni, echipele Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat inspecţii, controale tematice şi fizice în sectorul alimentar şi al sănătăţii animalelor, în unităţi supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor situate în localităţile: Baia de Fier, Bâlteni, Băleşti, Bustuchin, Bumbeşti-Jiu, Căpreni, Câlnic, Drăguţeşti, Hurezani, Ioneşti, Logreşti, Novaci, Peştişani, Rânca, Rovinari, Târgu-Cărbuneşti, Târgu-Jiu, Turceni, Ţicleni.
Inspecţiile au fost demarate pentru verificarea modului de asigurare a conformităţii cu cerinţele legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, în toate etapele lanţului alimentar, precum şi în domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor.
Controalele efectuate în sectorul alimentar au avut ca obiective principale verificarea condiţiilor de igienă în unităţi de producţie, procesare, distribuţie şi comercializare a produselor alimentare în unităţi supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor în baza Programului de Supraveghere şi Control pentru anul 2017 şi a unor tematici specifice de control (verificări în unităţile de alimentaţie publică situate în zone turistice), concretizate într-un număr de 77 inspecţii.
“În timpul controalelor organizate în această perioadă au fost constatate încălcări ale legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost amendate prin aplicarea următoarelor sancţiuni contravenţionale: 600 de lei la o brutărie din Ioneşti – efectuarea incompletă şi ineficientă a operaţiunilor de igienizare a unor suprafeţe interioare ale incintei; 600 de lei la un restaurant din Rânca – încălcarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind porţionarea loturilor de carne recepţionate, fără identificarea acestora cu informaţiile minime necesare; 600 de lei la un restaurant din Rânca – au fost identificate alimente preparate care au fost ulterior congelate, aparatura frigorifică nu este dotată cu termometre, nu se respectă sectorizarea la depozitarea alimentelor în frigidere; 600 de lei la un restaurant din Rânca – nu sunt respectate vecinătăţile la depozitarea produselor alimentare; 600 de lei la un restaurant din Rânca – produsele alimentare sunt depozitate necorespunzător – aşezate direct pe paviment (băuturi răcoritoare, apa minerală, legume), nu se face dovada existenţei fişelor de aptitudini ale personalului la punctul de lucru; 600 de lei la un bar din Târgu-Jiu – alimente depozitate în acelaşi spaţiu cu navetele cu sticle goale, personalul nu respectă normele de manipulare – nu deţine ţinută exclusivă de lucru, iar fişele de aptitudini nu se regăsesc la punctul de lucru, zona de debarasare nu este delimitată şi permite intersectări între zonele salubre şi cele insalubre”, au precizat reprezentanții DSVSA Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here