Referentul agricol de la Padeș, condamnat cu suspendare

266

Omul care a eliberat adeverințe agricole în cadrul comunei Padeș, Stoicănel Haralambie, a fost condamnat ieri la 2 ani și 8 luni de închisoare într-un proces de recunoaștere a vinovăției, după ce, în fața procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, el a fost de acord cu acuzațiile ce îi sunt aduse. Ca și în alte dosare în care este inculpat, acesta, care a fost și primar al comunei cu două decenii în urmă, a fost anchetat pentru că în calitate de referent agricol la Padeș a falsificat o adeverință pentru o persoană care a solicitat fonduri APIA pentru un teren pe care nu îl posedă, persoana respectivă fiind Ilie Bunceanu, un mehedințean ce urmează să fie și el judecat la Tribunalul Gorj în perioada următoare.
“Inculpatul Stoicănel Haralambie, la solicitarea inculpatului Bunceanu Ilie, a falsificat adeverința nr. 2038/24.03.2010 a Primăriei com. Padeș, prin adăugarea cifrelor 1 şi 6 în faţa suprafeței totale deținute de 3,62 ha, rezultând suprafața de 163,62 ha, adeverință pe care Bunceanu Ilie a depus-o la APIA, astfel că a obținut fondurile menționate anterior. În prezenţa apărătorului ales inculpatul Stoicănel Haralambie a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv: 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei, pe un termen de supraveghere de 4 ani”, menționa DNA la momentul finalizării cercetărilor.
Tribunalul Gorj a luat act ieri de acordul de recunoaștere a vinovăției și l-a condamnat pe Stoicănel la pedeapsa respectivă, problema fiind însă pentru fostul edil că mai are o astfel de condamnare dintr-un alt dosar, cel cu fosta șefă a APIA Gorj, Delia Petrescu, fostă Mercioiu, el având șanse mari să ajungă în cele din urmă în spatele gratiilor, mai ales că este vizat și de alte reclamații ce au la bază tot astfel de modalități de falsificare a adeverințelor date solicitanților de fonduri de la APIA.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here