Rectificarea bugetară pentru Sănătate, aşteptată la Gorj

334

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj aşteaptă rectificarea bugetară. Potrivit preşedintelui instituţiei, în următoarele zile se va şti exact cum se prezintă situaţia finanţării sistemului sanitar gorjean.

Veşti bune pentru sănătatea gorjeană! În următoarele zile se va face o rectificare bugetară. „În curând vom şti exact cum stăm cu banii. Oricum, bugetul este mai mare decât cel de anul trecut, deci nu vor fi probleme în privinţa banilor”, a confirmat Daniel Șurlea, preşedintele CJAS Gorj.
Guvernul a aprobat, în urmă cu aproximativ două săptămâni, proiectul de ordonanţă pentru rectificarea bugetului de stat pe 2016, precum şi cel privind rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat. Priorităţile sunt sănătatea, educaţia şi drepturile sociale. Domeniul Sănătăţii va avea asigurate resurse destinate, în principal, punerii în plată a creşterii salariilor personalului medical, finanţării programelor de sănătate şi pentru asigurarea medicamentelor compensate şi gratuite.

Mai mulți bani pentru Sănătate
Prin bugetele Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate se alocă în plus 568,6 milioane lei, pentru asigurarea plăţii majorate a salariilor personalului medico-sanitar, începând cu 1 august 2016, măsură de care vor beneficia aproximativ 163.000 de persoane.
De asemenea, prin rectificarea bugetară se vor asigura credite de angajament în valoare de 868,422 milioane lei, măsură ce va face posibilă extinderea tratamentului fără interferon al Hepatitei C pentru încă 10.000 de persoane şi asigurarea medicamentelor gratuite pentru mai mulţi pacienţi cu afecţiuni oncologice (melanom malign, cancer de prostată, cancer pulmonar).
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here