Recomandările poliţiştilor, nebăgate în seamă de târgujieni

167

furtCu toate că poliţiştii gorjeni desfăşoară în această perioadă acţiuni pentru prevenirea furturilor din locuinţe, actelor antisociale stradale sau pentru prevenirea furturilor din buzunare sau de genţi, târgujienii nu au ţinut cont de recomandările oamenilor legii. Asta o arată cazul unui bărbat din Târgu-Jiu, care a primit în casă o persoană necunoscută, care nu a plecat cu mâna goală din casa târgujianului, ci cu 1.000 lei.

Şi în ultimele două zile, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au continuat acţiunile de informare a cetăţenilor pentru prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului şi a infracţiunilor stradale. Acţiunile s-au desfăşurat în zona centrală a municipiului Târgu-Jiu. Scopul acţiunilor este informarea cetăţenilor cu privire la măsurile de autoprotecţie care trebuie adoptate pentru reducerea riscului de victimizare. Poliţiştii au distribuit pliante şi i-au sfătuit pe târgujieni cum să prevină furturile din locuinţe, înşelăciunile, furturile din buzunare sau din autoturisme. În acest sens, acestora le-au fost expuse câteva măsuri minime de protecţie a propriilor bunuri, precum şi importanţa implicării lor în prevenirea unor astfel de fapte antisociale.

Furt din locuinţă

Poliţiştii au recomandat pe parcursul acţiunilor să nu primiţi necunoscuţi în casă. Chiar dacă vă prezintă acte de identitate sau v-au fost recomandaţi, nu înseamnă că sunt, cu adevărat, oameni oneşti. Aceste persoane pot profita de un moment de neatenţie al dumneavoastră şi, o dată intraţi în casă, să vă sustragă sume de bani sau bunuri de valoare. Pentru că nu a ţinut cont de recomandările poliţiştilor, un bărbat a rămas fără 1.000 lei. De acest ghinion se pare ca a avut parte un târgujian de 31 ani, care, în seara zilei de marţi, orele 22:42, i-a sesizat prin apelul de urgenţă 112, pe poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu. Partea vătămată le-a relatat poliţiştilor faptul că, în timpul zilei, în intervalul orar 18:00-22:30, a invitat în locuinţă un bărbat, a cărui identitate nu o cunoaşte, dar despre care ştia că se ocupă de construcţii şi amenajări spaţii interioare. După ce au negociat executarea unor lucrări de amenajare a unei garsoniere, necunoscutul a plecat. Partea vătămată a constatat, ulterior, că suma de aproximativ 1.000 lei, pe care o avea, la vedere, într-o vitrină, îi dispăruse. În prezent, poliţiştii efectuează investigaţii pentru identificarea suspectului şi recuperarea prejudiciului.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here