Răuţ: “Semnătura lui Ruşeţ pe adiţional ar putea fi falsificată”

107

Picture 002Reprezentanţii Asociaţiei Eurojob au cerut ieri sindicatelor şi administraţiei de la Complexul Energetic(CE) Turceni să retragă actual adiţional cu numărul 6, la contractul colectiv de muncă. Acest document are prevăzut în cuprinsul său şi concediul de aşteptare, încă nereglementat.

img902Ion Răuţ, şeful Asociaţiei Eurojob a criticat ieri cuprinsul actului adiţional cu numărul 6 la contractul colectiv de muncă. “Actul adiţional nr.6 la contractul colectiv de muncă arată că legea părţilor este legea fărădelegii, img903adică are în mai multe puncte ale sale o serie de clauze care contravin legislaţiei muncii, în vigoare”, a declarat Răuţ care cere astfel modificarea acestui document. “La Turceni administraţia şi-au retractat deciziile date. Fac un apel public către sindicate şi administraţie, să retragă acest act adiţional care are atâtea încălcări de lege. Vor trebui să îl pieptene aproape 80%”, a declarat Ion Răuţ. Acesta susţine img904că documentul în cauză, care poartă semnătura a 18 persoane, 9 directori din CE Turceni şi 9 sindicalişti ar avea o semnătură falsificată, cea din dreptul lui Ion Ruşeţ, fostul sindicalist.

Lipsă de profesionalism

Răuţ susţine, în acelaşi context, că reprezentanţii CE Turceni au demonstrat o lipsă de profesionalism în momentul în care i-au trimis img905acasă pe cei aproape 100 de salariaţi, pe concediul de aşteptare încă nereglementat. Oamenii au revenit la muncă, în formaţie img906completă, după ce marţi salariate unităţii au fost libere de 8 martie. “Concediul de aşteptare care a început o dată cu întâlnirea sindicaliştilor de la Căciulata, unde complicitatea dintre administraţie şi sindicate viza un lucru foarte limpede. Adică, cum să scape de salariaţi fără a le plăti drepturile care se regăseau în contractele colective de muncă”, a completat Răuţ.

A. Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here