Rămescu şi ,,Mişcarea halatelor albe”

233

Omul de afaceri Mihai Rămescu sătul, după cum afirmă, de abuzurile săvârșite de şeful poliţiştilor gorjeni, dar paradoxal în greva foamei de cinci zile, încearcă o ,,revoluţie a halatelor albe”, un marş aprobat, prin care trage un semnal de alarmă, al cărei sunet vrea să se audă cât mai departe, dacă nu la Bucureşti, poate la seful IGPR sau la ministrul Stroe. Ieri, Motrul a fost mărşăluit de muncitori cu pancarde, şi bennere cu mesaje de protest, care aveau ,,gânduri” roşii şi albastre, pe alb, la adresa lui Viorel Salvador Caragea, şeful poliţiştilor gorjeni.

Grupul de ,,proletari” a înfruntat căldura toridă şi nu s-au abătut de la traseul prestabilit, Complexul Ghiocela Mijloc – Catedrala Motru- Casa de Cultură a Sindicatelor- Piaţa Centrală Motru şi înapoi la Complexul Ghiocela Mijloc. Ajuns în Piaţa Centrală din Motru, grupul de muncitori s-a oprit în faţa Complexului Ghiocela, care a devenit loc de pelerinaj pentru presă, pentru că, de 5 zile, omul de afaceri face greva foamei, ca o antiteză aş zice, chiar în cofetăria pe care o deţine. Sub un soare arzător, ,,mişcarea halatelor albe”, era aranjată şi ordonată ,,în linie” chiar de ,,spartanul şef” , poate pentru a da bine şi în faţa camerelor de luat vederi. În faţa acestora Mihai Rămescu, a făcut o pauză ,,şi-a aşezat microfoanele” şi a început să spună lucruri despre Viorel Caragea şi ,,Chiţiba, căposul ăla”

,,Domnu’ Viorel, Viorele, nu cred bă…”
Omul de afaceri, fără să joace ultima carte, parcă încercând o încălzire pentru ziua de joi, când va, lua cu asalt” capitala judeţului, explică cum la ,,interferenţa” dintre stadionul clubului Pandurii şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj l-a condus pe şeful inspectoratului, Viorel Salvador Caragea, care a încercat să îl convingă să intre în afaceri cu el, ,,cerându-i prietenie”, încercând sa-l ademenească, ,,prin divulgarea unui secret”, că finul său l-a turnat cu rapoarte până la Bucureşti şi cu oferte de găini outoare pentru afaceri. ,,<< -Bă, tu să ştii că eu sunt prietenul tău, nu este Chiţiba, căposul acela. Pe acela îl ai tu de fin, dar să ştii că ăla când era la doi şi un sfert îţi asculta telefoanele şi îţi făcea rapoarte şi aşa mai departe >>. Eu… domnu’ Viorel, Viorele, nu cred bă aşa ceva, e finul meu, cum poate să facă finul meu treaba asta”, a precizat, ieri, printre altele, Mihai Rămescu în faţa reprezentanţilor mass-media.

Ex-deputatul Militaru nu a participat la protest
Ex-deputatul Severus Constantin Militaru ,,adulmeca” parfumul ,,mişcării halatelor albe undeva la graniţa dintre sediul Partidului Democrat Liberal şi clădirea afaceristului motrean, primind ziare şi ,,informaţii” de la ,,proletarii prinşi în mişcare”. Nu credem că fostul parlamentar de Gorj are vreo implicare în acţiunea organizata ieri de Rămescu, ci, pur şi simplu, încerca să-şi aducă aminte cum era cu lume multă la partid. De apreciat că organele de ordine, Jandarmeria Gorj şi Poliţia Locală Motru au asigurat buna desfăşurare a evenimentului, fără a uita să-i monitorizeze cu ,,scule de luat vedereri” pe foto-reporteri, cameramani şi jurnalişti.
George Tocan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here