Rămâne viceprimar la Bustuchin. „Cred că a fost un blat”

673

Primarul Ion Ciocea a înregistrat un nou insucces în demersul său de a-l demite pe viceprimarul PSD Gheorghe Stoenescu. Ședința ordinară din 31 octombrie, când urma să se discute acest proiect, s-a suspendat din lipsă de cvorum, aleșii PSD stând departe de tot acest scandal. „Este pentru prima dată când, de la Revoluție încoace, la Bustuchin nu se ține o ședință din lipsă de cvorum. Cred că a fost un blat coordonat de domnul primar”, susține un consilier local. La ședința de joi au fost prezenți inclusiv șefii PSD, Mihai Weber și Cosmin Popescu.

Boicot la ședința ordinară a Consiliului Local Bustuchin din 31 octombrie. Din cei 13 consilieri, doar trei au semnat condica de prezență. „Din diferite motive, nu s-au prezentat la ședința ordinară decât trei consilieri și domnul viceprimar Stoenescu Gheorghe. Este de neînțeles lipsa domnului primar Ciocea Ion, care a pregătit această ședință ordinară de două săptămâni. Din cunoștințele mele, este pentru prima dată de la revoluție când o ședință ordinară a Consiliului Local Bustuchin nu are loc din lipsă de cvorum; era necesară prezența a 7 consilieri cu viceprimar cu tot”, susține consilierul local Cornel Liviu Pătrulescu.
Alesul local crede că a fost „o regie” pusă la cale de primarul Ciocea. O parte dintre aleșii PSD încă este de partea primarului. „Cred că a fost un blat coordonat de domnul primar. Dânsul a convocat această ședință de pe data de 18 octombrie. Ca niciodată, toți consilierii au fost înștiințați prin poștă, cu semnătură de primire. Nu aveau cum să nu știe. Am înțeles că doi consilieri aveau probleme și erau plecați, și probabil că nu-i mai ieșeau calculele domnului primar, că îi trebuiau nouă voturi să schimbe viceprimarul”, mai spune Pătrulescu.

Au refuzat să vină la vot
În plus, aleșii PSD au primit dispoziție să se abțină de la vot. Au preferat însă să lipsească. „Au venit să-l susțină pe viceprimar domnii Mihai Weber și Cosmin Popescu și îi convocaseră cu o oră înainte de ședință pe toți consilierii PSD. Nici la această convocare nu au fost prezenți decât doi consilieri și domnul viceprimar. Politica PSD era ca aleșii PSD să se abțină de la acest proiect, să nu voteze. Ar fi fost o premieră ca un consiliu local dominat de PSD, 10 consilieri din 13, să demită viceprimarul care, colac peste pupăză, este și președintele organizației locale”, a completat Pătrulescu.
Potrivit alesului local, Ciocea mai poate repune în discuție proiectul doar la ședința ordinară din această lună. Potrivit noului Cod Administrativ, eliberarea din funcție a viceprimarului nu se poate face în ultimele șase luni ale mandatului consiliului local.

„Demersuri extrem de răutăcioase”
Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, consideră că acțiunile primarului Ciocea sunt „extrem de răutăcioase”, iar totul ar fi pornit după ce vicele Stoenescu a fost anunțat drept candidatul partidului la alegerile de anul viitor. „Nu-l mai recunosc pe Ciocea, în ultima perioadă, ca acțiuni, ca și comportament. Ciocea nu mai este membru de partid, iar aceste acțiuni le văd ca pe niște demersuri extrem de răutăcioase, multă patimă pentru a-l schimba pe viceprimar, mai ales după ce l-am anunțat candidatul nostru la primărie. Pentru mine, Ciocea este un subiect închis”, a afirmat public Weber.
Întrebat despre refuzul aleșilor PSD de a participa la ședință, Weber a declarat: „Nu au venit decât doi consilieri, iar ceilalți, săracii, de rușine, sunt timorați, nu știu ce să facă. Toți au spus că l-au apreciat pe omul Ciocea, dar acum nu-l mai recunosc pe acest om.
Oamenii vor să-și termine mandatul, au fost apreciați de oameni ca o echipă și nu pot să intre într-un război în care să dea la o parte președintele de organizație din cauza unui moft, al unei ambiții a unui om care nu mai face parte din PSD”, a mai declarat Weber, precizând că se vor lua măsuri cu aleșii locali ai PSD doar în momentul în care vor vota împotriva debarcării viceprimarului Stoenescu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here