Răducan şi Corcoaţă, contracandidaţi la concursul pentru UATAA Motru

99

uataa motruAstăzi SC UATAA SA Motru va avea un nou manager putând alege, prin concurs, între inginerii Ion Răducan, fost director al unităţii, înaintea lui Schinteie, şi Eugen Corcoaţă inginer în cadrul SNLO şi consilier local din partea PSD.

Echipa de examinare va fi formată din inginerii Vasile Creţan şi Marian Urucu, la care se adaugă un reprezentant din partea SC UATAA SA Motru, jurista Gina Sănătescu de la Primăria municipiului Motru şi consilierii locali Virgil Mihăilă, economist şi Mihăiţă Popa inginer.

Candidatul Rădescu este inginer şef la SC UATAA SA Motru şi este recunoscut ca un bun profesionist. Performanţele manageriale anterioare au determinat în momente critice schimbarea lui, dar în acele momente SC UATAA SA începuse externalizarea din SNLO urmată de trecerea pe la Ministerul Industriei şi Comerţului şi apoi la AVAS perioadă în care a fost condusă de Ilie Schinteie printr-un mandat cu detaşare prelungit aproape 3 ani, adică din momentul preluării de către Consiliul Local Motru până în prezent. Liderii politici locali au prezentat situaţia într-un mod dramatic de parcă Schinteie nu ar fi fost de înlocuit. Hanu a spus că noul cod al muncii şi legislaţia în vigoare nu-i mai putea permite prelungirea unui mandat de o asemenea importanţă pentru comunitate prin delegaţie. Primarul a declarat: ”Concursul va lămuri toate supoziţiile. Am încredere în comisia de examinare şi profesionalismul alegerii managerului dintre cei doi candidaţi. Drumul a fost liber şi s-ar fi putut înscrie oricine ar fi dorit însă după câte se vede, responsabilităţile postului i-au cam speriat pe mulţi dintre comentatori şi trebuie să recunosc că cel care va câştiga are o misiune grea.” Primarul a făcut referire la momentele de criză economică, la relaţiile tensionate politic într-un an preelectoral, la datoria cronică a populaţiei, la anunţatele creşteri de preţuri ale gigacaloriei şi la starea economico-socială a municipiului. Amănunte greu de combinat pentru un act managerial de calitate. Primarul speră ca unul dintre cei doi ingineri care va deveni managerul SC UATAA SA să fie un om de acţiune şi desigur mai cooperant decât Schinteie pentru că problemele sunt multiple şi iarna nu mai e chiar atât de departe având în vedere perioada de aşteptare în care s-a aflat UATAA de la demisia lui Schinteie până la preluare funcţiei de către noul manager.

C.Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here