Pușcărie pentru gașca proxenetului Doicaru

1283

Tribunalul Gorj a făcut cunoscută ieri sentința dispusă de magistrați într-unul din cele mai importante dosare de proxenetism instrumentate în ultimii ani de procurorii DIICOT de la Târgu Jiu. Membrii clanului Doicaru au primit pedepse mari de închisoare și, în plus, judecătorii au dispus confiscarea mai multor case, apartamente și mașini de lux, procurate cu bani produși de prostituatele gorjence într-un local din Londra. Marius Constantin Doicaru este capul rețelei respective, el primind acum de la instanță o pedeapsă de 13 ani de închisoare, pe un termen de cinci ani de la executarea pedepsei acestuia fiindu-i interzise o serie de drepturi civile. Un apropiat al acestuia, Alin Gornoavă, a fost condamnat pentru mai multe fapte, pedepsele dispuse de instanță fiind contopite în cea mai mare dintre ele, de 8 ani, la care a fost adăugat un spor de doi ani, inculpatul având de executat 10 ani de detenție, și acestuia fiindu-i interzise mai multe drepturi civile pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei.
Magistrații au dispus, de asemenea, ca inculpatul Alexandru Silviu Mihu să execute 7 ani de închisoare, la fel ca și pentru alți inculpați, respectiv, Daniel Dumitru Diaconescu, Florian Muru, Ana Maria Dincă, Adelina Ardeleanu și Diana Chirițoiu, cărora, de asemenea, le-au fost interzise mai multe drepturi civile pe o perioadă de până la cinci ani după executarea pedepselor. Soția liderului grupării respective, Irina Mădălina Doicaru, a fost și ea condamnată la cinci ani de închisoare, o pedeapsă de patru ani primind inculpatele Ana Văduva și Ioana Dănăiață, arestate inițial în acest dosare și puse sub control judiciar pe parcursul procesului.
Magistrații au dispus și confiscarea de la cei în cauză a unei case de locuit și a unui apartament din Bumbești Jiu, a unei locuințe din județul Olt, precum și a nu mai puțin de 15 autoturisme de lux, procurate cu bani proveniți din prostituție. Inculpaților li se confiscă și diferite sume de bani găsite de anchetatori asupra lor în momentul descinderilor de acum doi ani, sumele fiind de până în 2000 de euro. Victimele celor în cauză urmează să fie despăgubite de aceștia cu sume cuprinse între 10.000 și 50.000 de lei, în dosar existând și fete care au recunoscut că au mers la Londra de bună voie pentru a se prostitua. De asemenea, magistrații au dispus ca inculpații să achite statului cheltuieli judiciare cuprinse între 3400 de lei și 12.400 de lei fiecare, pentru Marius Constantin Doicaru suma respectivă fiind stabilită la 20.400 de lei. Sentința dată acum nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here