Proxenetul de la Roșiuța vrea în libertate

356

Lăcătușul mecanic al carierei Roșiuța, Aristică Benoni Bejinaru, arestat preventiv la începutul lunii într-un dosar de proxenetism, nu mai vrea să rămână în spatele gratiilor. El a contestat mandatul de arestare emis pe numele său și speră ca să își găsească dreptatea la Curtea de Apel Craiova. Procesul ar urma să se judece mâine, când magistrații vor lua în discuție și contestația depusă de complicele lui Bejinaru, Muja Casian Bejat, un motrean care îl ajuta pe ortacul din acte să își plaseze fetele clienților din oraș sau de pe litoral.
Bejinaru a fost ridicat de mascați, împreună cu Bejat, în urma unor descinderi efectuate la sfârșitul lunii, ambii declarându-se nevinovați. Acesta este și motivul pentru care au contestat măsura arestului preventiv, ei sperând că la Craiova îi vor convinge pe judecători să îi lase în stare de libertate, sub control judiciar sau în arest la domiciliu. Procurorii DIICOT îl acuză în special pe angajatul carierei Roșiuța că lipsea de la locul de muncă, dar era pontat prezent de către șefi, în mod fictiv, șefii fiind recompensați, în schimb, cu partide gratuite de amor întreținute cu fetele pe care Bejinaru le obliga să se prostitueze.
Complexul Energetic Oltenia a declanșat o anchetă proprie, după ce DIICOT a făcut arestările respective, unitatea comunicând că nu mai puțin de 12 șefi direcți sau indirecți de-ai lui Bejinaru se fac vinovați de situația respectivă. Șase dintre aceștia ar urma să își piardă locurile de muncă, iar alți șase se vor duce acasă la neveste cu salarii diminuate. CEO a luat și măsura suspendării contractului de muncă al angajatului care a făcut-o de râs, Bejinaru putându-se considera însă deja fost salariat al unității de stat întrucât el va fi dat afară odată cu trimiterea în judecată, lucru care se va întâmpla cel mai probabil în perioada următoare.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here