Protestul FNME, respins de comisia de avizare a Primăriei Târgu-Jiu

261

Solicitarea Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) de a protesta în faţa sediului Diviziei Miniere a CEO din centrul municipiului nu a primit aprobarea Comisiei de avizare, organizare şi desfăşurare a Adunărilor Publice din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Asta deoarece locaţia stabilită pentru desfăşurarea unor astfel de manifestări este Insuliţa de pe Jiu.

Într-un comunicat de presă transmis în urmă cu o săptămână, reprezentanţii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) atrăgeau atenţia opiniei publice asupra refuzului managerului privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, de a dialoga cu ei. În acest context FNME anunţa proteste pe perioadă nedeterminată. Solicitarea în cauză, privind protestul, ce se vroia realizat în centrul oraşului Târgu-Jiu, a fost însă respinsă. “Solicitările FNME s-au respins deoarece locaţia stabilită pentru desfăşurarea unor astfel de manifestări sau spectacole electorale este Insuliţa de pe Jiu, dar ei nu au vrut decât în Piaţa Prefecturii. Dacă se răzgândesc, vor trebui să depună o altă solicitare la noi după care se va relua procedura de avizare”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Lavinia Truşcă.
Liderii de sindicat au propus CEO o indexare cu 4% a fondului de salarii începând cu 1 octombrie 2014, având în vedere că bugetul de venituri şi cheltuieli a fost aprobat cu o creştere de 1,1% începând cu 1 ianuarie 2014. Se mai solicită administraţiei şi acordarea către toţi salariaţii a cotei de combustibil în valoare de 1.100 lei şi a primei de sfârşit de an la nivelul cuantumului acordat în 2013, adică 1.000 de lei.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here