Prostie penală! – Pedelistul Bârcă se laudă în scris cu ţeava cercetată de IPJ Gorj, primită “gratis” şi “exclusiv politic”

121

deschiderePrimarul PDL din Turburea este un monument de .. “înţelepciune”. Asta pentru că în loc să acopere o evaziune de câteva miliarde de lei vechi, făcută în dauna unor societăţi de stat, grele din Gorj, Ion Bârcă s-a bătut cu pumnul în piept, în localitate, lăudându-se cu ce “cadouri” a primit el de la PDL.

Astfel Bârcă nu s-a mulţumit doar să spună că a fost cadorisit cu peste 130 de ţevi pentru apă de la una dintre unităţile energetice din Gorj, ci s-a gândit să şi scrie pe hârtie acest lucru, pentru a rămâne în eternitate faptele sale. Şi aşa pedelistul Bârcă a semnat şi a ştampilat raportul anual de activitate a sa în postul de primar la Turburea, în care a notat că fondurile de dezvoltare a comunei i-au fost repartizate “exclusiv pe criterii politice”, enumerând mai multe investiţii, printre care şi cea cu ţeava. De parcă nu i-ar fi fost destul, Bârcă a notat şi că i-a fost forat un puţ în comună, lucrare de vreo două miliarde de lei, tot gratis. Gratuităţile de care se laudă însă Bârcă miros urât de tot a penal.

Pornind de la început în mandatul său cu un handicap educaţional, Ion Bârcă desăvârşindu-şi abia acum studiile liceale, pedelistul devenind edil după moartea neaşteptată a lui Adrian Ursulescu, a încercat să recupereze carenţele pe care ştia că le are, la început de mandat. S-a înscris la şcoală, şi-a luat costum din două piese, agendă şi a încercat să vorbească frumos. Vrăjeala, aşa cum îi place primarului să spună, nu a ţinut prea mult, că educaţia primarului a dat pe dinafară. Şi aşa primarul a început să îşi dea arama pe faţă, la img058scurt timp după preluarea mandatului. Şi-a atacat colegii, s-a purtat urât cu văduva lui Ursulescu şi a făcut treabă în localitate, spun localnicii, doar de ochii lumii. Culoarea politică, şi avantajul partidului aflat la putere, i-a adus şi nişte fonduri cu care zice-se că a spoit în stânga şi în dreapta trăgându-şi mult spuza pe img059turta sa. Până nu demult a beneficiat, de altfel, de întreg ajutorul colegului său de partid, Ionel Manţog, care i-ar fi împins la Turburea nişte lucrări şi bunuri gratis. Aceste bunuri au fost trecute, una după alta, de altfel, în raportul anual al lui Bârcă, pe care edilul grijuliu l-a prezentat atât consilierilor locali cât şi localnicilor pe care i-a cadorisit cu documentul preţios.

De la Bârcă citire

“Pornind de la dezideratul urmărit de orice primărie responsabilă de a asigura cetăţenilor noştri servicii de calitate, extinderea acestora, îmbunătăţirea infrastructurii şi a calităţii vieţii cetăţenilor comunei noastre, vom enumera câteva dintre principalele realizări ale anului 2010, an caracterizat printr-o contradicţie puternică a fondurilor de dezvoltare, limitate în principal de criza economică prin care trece ţara noastră, precum şi o repartiţie a lor exclusiv pe criterii politice, după cum urmează”, îşi începe pledoaria scrisă Ion Bârcă. Edilul pomeneşte astfel că în comună, pe criterii de repartiţie exclusiv politice, s-au realizat: “lucrări de pietruire a drumului secundar Vîlceanu Nicolae-Ştefu Cristina, pe o distanţă de 1200 de kilometri; efectuarea de şanţuri laterale la drumul menţionat mai sus; la Şcoala Generală Turburea s-a făcut un cabinet de chimie dotat cu mese, scaune şi dulapuri în număr de 38; s-au dotat ambele grupe de la Grădiniţa Turburea cu măsuţe şi scaune, în număr de 50; au img060fost aduse tot la Grădiniţa Turburea, la ambele grupe, trei calculatoare”. Primarul simte apoi nevoia să menţioneze un lucru important, adică faptul că pe lângă criteriile “exclusiv politice”, el, primarul ar fi suportat din propriul buzunar tot. Primarul notează astfel: “toate aceste dotări de la Şcoala Turburea şi Grădiniţa Turburea au fost efectuate de angajaţii Serviciului Public Turburea, iar bunurile au fost date de mine, gratis”.

Ţevile cercetate de IPJ Gorj, pe prima pagină a primarului

Bârcă completează lista investiţiilor politice de la Turburea menţionând că fiind “portocaliu” a reuşit să mai asfalteze un drum comunal la Turburea de Sus, unul la Gara Poiana, că a pietruit un drum secundar şi a realizat şi şanţurile aferente acestei artere. Primarul îşi trece în pomelnic, apoi, un lucru extrem de important pe care acum încercă să îl acopere solicitând facturi de pe la Complexul Energetic Rovinari, deşi se ştie că ţevile ar fi de la Complexul Energetic Turceni. Primarul pomeneşte astfel de două ori despre aceste ţevi pentru a le intra bine în cap localnicilor că el le-a primit total gratis necheltuind vreun ban de la bugetul local. “Au fost aduse ţevi de 400 Ø cu o lungime de 3,5 metri atât la acest drum cât şi la cei de la Turburea(Vîlceanu-Ştefu)”, pomeneşte Bârcă în documentul pe care îl completează astfel: “s-au adus pe raza localităţii Turburea ţevi de 400 Ø, peste 130 de bucăţi, toate acestea au fost aduse gratis”. Primarul nu spune minciuni, ţevile au fost aduse gratis, de la o unitate de stat, fără niciun fel de documente însoţitoare, de parcă acestea s-ar fi alterat, şi depozitate în curtea cumnatului primarului, adică la Becheru Şerban. Fiecare ţeavă costa însă 7 milioane de lei vechi, prejudiciul adus unităţii, verificată acum de poliţişti, fiind cotat undeva aproape de 2 miliarde de lei vechi.

Puţ gratis, forat de UEF Motru, societate pe sponci

După ce primarul enumeră alte investiţii, la grădiniţele unde a montat centrale termice “politice”, unde a dat jucării de aceiaşi natură şi a ridicat “exclusiv politic” parcuri de joacă pentru copiii din Cocorova şi Poiana, Bârcă trece la capitolul “politic” şi achiziţionarea cantinei Petrom, atât de controversată chiar şi acum. Prin “politic” Bârcă trece şi transferarea grădiniţei din modul, de la Poiana, dotarea acesteia, montarea de centrale pe lemne, dotarea unui laborator de fizică şi construirea, încă la început, a Bazei Sportive Multifuncţionale de la Şcoala Poiana. Bârcă trece şi biserica prin aceiaşi “sită” dar şi cimitirul şi chiar biblioteca comunală. Are grijă să anunţe, din nou, că i s-a forat gratis un puţ la circa 301 de metri adâncime, pentru alimentarea cu apă a satului Butişoaia. Lucrarea costă şi ea peste 2 miliarde şi jumătate de lei vechi, puţul fiind forat prin “generozitatea” UEF Motru şi a directorului acesteia Ilie Petrescu, pus în funcţie acolo cu “amabilitatea” lui Ionel Manţog. De la cel din urmă, se vehiculează de altfel, că ar fi venit “rugămintea” ca forarea să se facă gratis pentru Bârcă. În final, Bârcă îşi anunţă şi investiţiile pe care vrea el să se facă în comună, fără să ţină cont că “politicul” de care a făcut vorbire în raportul său de activitate, şi numeroasele gratuităţi, ar putea să îl bage puţin la răcoare, nu peste mult timp, organele de cercetare fiind deja cu ochii pe Turburea şi pe multele “generozităţi” de care comuna a beneficiat din plin.

Anamaria Stoica

Pentru a vedea documentele da-ţi clik pe poză

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here