Procurorul-şef Volintiru, promovat în structura de conducere a DNA

218

Dănuţ Volintiru, fostul şef al DNA Târgu-Jiu, devenit însă în toamna anului trecut şef al Secţiei Urmăriri Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, a fost promovat la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la Bucureşti. Acesta a fost delegat, cu începere din data de 1 iulie 2013, pentru o perioadă de 6 luni în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA.

După ce a condus timp de două mandate Biroul Târgu-Jiu al DNA, mai precis 7 ani de zile, procurorul Dănuţ Volintiru şi-a mutat activitatea la Craiova la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, asta deoarece legea nu-i mai permitea să mai obţină şi al treilea mandat în fruntea DNA Târgu-Jiu. În toamna anului trecut, Volintiru are parte de o promovare devenind şeful Secţiei Urmăriri Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Ocupă funcţia în cauză până luni, 1 iunie 2013, când îşi începe activitatea de adjunct al Secţiei 2 a DNA. Funcţia o va ocupa în următoarele 6 luni de zile, lucru confirmat şi de biroul de presă al DNA astfel: “domnul procuror Dănuţ Volintiru a fost delegat, cu începere din data de 1 iulie 2013, pentru o perioadă de 6 luni în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA”.

Servicii importante în subordine
Din funcţia ocupată începând de luni, în fruntea Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie procurorul Volintiru va coordona activitatea a trei servicii subordonate şi a Biroului pentru combaterea infracţiunilor de crimă organizată şi corupţie prevăzute de Legea nr. 78/2000. Este vorba despre: Serviciul de investigaţii privind infracţiuni conexe infracţiunilor de corupţie, Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiuni asimilate sau în legătura directă cu infracţiunile de corupţie şi de Serviciul de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare.

A mai fost delegat la DNA, încă de trei ori
În timpul activităţii sale desfăşurate la Târgu-Jiu, Dănuţ Volintiru a mai fost delegat încă de trei ori la structura centrală a DNA, dar ca simplu procuror. Asta pentru a instrumenta unele dosare importante, unul fiind tocmai cel numit “Trofeul Calităţii”, care a dus la încarcerarea fostului premier Adrian Năstase.
Anterior numirii în funcţia de şef al DNA Târgu-Jiu, Dănuţ Volintiru a fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târg-Jiu. Pe parcursul activităţii acesta ajunsese să obţină însă gradul de procuror de parchet general, şi asta prin septembrie 2008.

Peste dosarele lui Volintiru de la Târgu-Jiu s-a pus praful
Promovarea lui Volintiru la Craiova a lăsat însă anumite dosare importante, instrumentate de fostul procuror şef al DNA Târgu-Jiu, nefinalizate nici în prezent. Şi asta la mai bine de un an şi jumătate de la plecarea sa. Este şi cazul dosarului POSDRU, de la Penitenciarul Târgu-Jiu, unde zece angajaţi sunt urmăriţi penal de mai bine de un an şi jumătate, fără ca cercetările împotriva lor să mai continue, ori ca acestea să ajungă la o altă etapă.
După plecarea sa, postul lui Volintiru la DNA Târgu-Jiu a rămas vacant, locul său fiind preluat de Adrian Bertha. Acum Bertha face echipă la DNA cu procurorul Dumitru Bocşan, fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here