Procesul medicilor din Mafia Permiselor poate să înceapă!

342

La câteva luni după ce procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat rechizitoriul prin care au trimis în judecată nouă gorjeni, nume cunoscute, într-unul din dosarele Mafiei Permiselor, procesul acestora poate să înceapă. Cei mai mulți din lotul respectiv sunt medici, în frunte cu Dana Vodislav, cu toții contestând la începutul lunii mai decizia judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Gorj de începere a judecății pe fond a dosarului. În ciuda deciziei respective, avocații inculpaților au contestat-o și au așteptat până acum un răspuns de la Curtea de Apel Craiova, care, așa cum era firesc, a respins plângerea acestora, procesul putând în sfârșit să înceapă.
Judecata nu va începe probabil până la toamnă la Tribunalul Gorj pentru că de luna viitoare începe vacanța judecătorească și, ca urmare, până în septembrie e puțin probabil ca magistratul de caz să audieze, pe fond, vreunul dintre inculpați. În plus, dat fiind numărul mare de inculpați, sunt posibile noi amânări, avocații având suficient de multe posibilități pentru a folosi portițele pe care le lasă legea în favoarea clienților lor. În dosarul respectiv, pe lângă Dana Vodislav, mai sunt inculpați Elena Dinică Băltărețu, Rodica Lehner, Elena Liliana Răcman, Eugenia Adam, Virgil Vasile Dinică Băltărețu, Vasile Silian, Carmen Vioreanu și Elena Valentina Oprișor.
Cu toții sunt acuzați de comiterea a mii de ilegalități, prin folosirea parafei medicale pe fișe folosite în special la școlile de șoferi sau pentru angajări ori permise de vânătoare, solicitanții nefiind examinați decât în foarte puține cazuri. Acuzațiile formulate împotriva acestora sunt abuz în serviciu, trafic de influență, complicitate la uz de fals, instigare la fals intelectual, dintre toți inculpații medicul Dana Vodislav fiind recidivistă, după o condamnare cu suspendare primită cu câțiva ani în urmă pentru luare de mită. Ea este și singura care mai este în arest la domiciliu, după ce, anterior, a fost arestată preventiv de anchetatorii din capitală.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here