Prinşi cu produse toxice, la vânzare

274

plante ilegaleInspectoratul General al Poliţiei Române (I.G.P.R.)a coordonat în perioada 9 mai-15 iunie, o acţiune pentru prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor. Printre judeţele care au participat la acţiune se află şi Gorjul.

Şase persoane sunt cercetate de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Gorj, pentru nerespectarea regimului produselor de protecţie a plantelor. Acţiunea prin care au fost depistate cele şase persoane este iniţiată de Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R. Pe parcursul acţiunii, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Gorj au verificat şi controlat 37 de agenţi economici care deţin, produc sau efectuează operaţiuni cu aceste produse. Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate şase fapte de natură penală. Cele mai multe, cinci infracţiuni, sunt prevăzute de legea privind protecţia mediului, respectiv una, privind regimul substanţelor şi preparatelor chimice periculoase. În acest context s-au dispus măsuri de cercetare faţă de 6 persoane care, sub diferite forme, sunt suspectate că au participat la săvârşirea acestor infracţiuni.

La data de 2 iunie, poliţişti ai Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Gorj au verificat legalitatea operaţiunilor din domeniul produselor de protecţie a plantelor, întreprinse de către agenţii economici din Piaţa Centrală a municipiului Târgu-Jiu. Urmare a acţiunilor de control efectuate, poliţiştii B.A.E.S.P. au constatat că la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, administrată de către un bărbat de 52 ani, au fost comercializate, în perioada 2010-2011, produse de protecţia plantelor, pentru care nu exista autorizaţie. În cauză a fost întocmit dosar penal, suspectul fiind cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului produselor de protecţie a plantelor. Acţiunea a avut drept scop verificarea legalităţii operaţiunilor din domeniul produselor de protecţie a plantelor, segment aflat în strânsă legătură cu protecţia mediului.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here