Prinşi cu etnobotanice şi haşiş (VIDEO)

154

Peste 100 de pliculeţe cu produse de tip etnobotanic, haşiş, au fost găsite de către ofiţerii D.I.I.C.O.T., cu ocazia unor percheziţii domiciliare, în locuinţele a mai multor târgujienii. Şi 10 posibili consumatori au fost depistaţi în cadrul celor trei percheziţii descinse simultan. Pe parcursul cercetărilor, s-a stabilit că un doljean aproviziona cu etnobotanice elevii şi studenţii din Târgu-Jiu.

Ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, în cooperare cu poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Gorj, beneficiind de suportul tehnic al S.I.P.I. Gorj, au efectuat simultan trei percheziţii domiciliare la trei locaţii din municipiul Târgu-Jiu, unde existau informaţii că sunt aduse şi consumate produse denumite generic „etnobotanice”. Acţionând sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de produse etnobotanice şi droguri de risc, în mediul universitar şi liceal, ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, în colaborare cu poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, au stabilit că un tânăr din judeţul Dolj, aprovizionează cu produse de tip etnobotanic, doi târgujieni, unul elev în clasa a XI-a, iar celălalt, student şi că aceştia din urmă „racolează” consumatori, cărora le pun la dispoziţie locuinţe unde să consume substanţele interzise.

Peste 6.500 lei, valoarea comercializării etnobotanicelor

La data de 20 mai, acţionând sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, ofiţerii S.C.C.O. Gorj, împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Gorj, Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu şi Serviciului de Intervenţie Rapidă, în cooperare cu ofiţerii S.I.P.I. Gorj, au descins în trei locaţii de pe raza municipiului Târgu-Jiu, despre care existau informaţii că le sunt puse la dispoziţie tinerilor pentru a consuma produse de tip etnobotanic. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate, oamenii legii au depistat un tânăr de 27 de ani, din judeţul Dolj, suspectat că realiza „aprovizionarea”, unul de 21 de ani şi un altul, de 22 de ani, ambii din judeţul Gorj, suspectaţi că racolau tineri cărora le comercializau substanţele cu efect psihotrop şi, mai mult, le puneau la dispoziţie locaţii unde să consume aceste droguri. În locaţiile percheziţionate au fost identificate şi ridicate în vederea efectuării analizelor de laborator 2 grame de substanţă solidă, posibil haşiş, 94 pliculeţe cu fragmente vegetale de culoare verde, 15 pliculeţe cu substanţă de culoare albă cristalizată, fragmente vegetale de culoare verde, 3 cutii ce conţineau foiţe de tutun. De asemenea, a fost ridicată suma de 6.717 lei, obţinută din comercializarea substanţelor de tip etnobotanic.

10 tineri, suspecţi de consum

Totodată, cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost depistaţi şi identificaţi alţi 10 tineri, suspectaţi de consum. Procurorul a dispus reţinerea pentru 24 de ore a doljeanului, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri. De asemenea, cei doi gorjeni, sunt cercetaţi în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale derulate de către suspecţi.

Ana-Maria Catalinoiu

{youtube} Nl5MWWDnSyI{/youtube}

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here