Prinşi cu bani şi fier vechi furat

200

IMG_7314Opt gorjeni, printre care şi o minoră s-au ales cu dosar penal pentru furt. Trei dintre ei au sustras de la un bărbat o geantă cu bani, iar ceilalţi cinci hoţi au fost prinşi cu fier vechi.

Opt persoane din judeţul Gorj au fost reţinute pentru furt calificat. Miercuri dimineaţa orele 04:05, Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 de către un bărbat de 41 ani, din localitate, despre faptul că în timp ce se deplasa pe strada George Enescu în compania a trei persoane, într-un moment de neatenţie, una dintre acestea i-a sustras din buzunar suma de 550 lei, după care au fugit. Imediat în zonă au fost mobilizate patrule de siguranţă publică. Suspecţii au fost depistaţi după aproximativ 10 minute de la sesizare, pe strada Siretului. Cei trei suspecţi unul de 23 ani, din Târgu-Jiu, unul de 18 ani, din comuna Schela şi o minoră de 15 ani, tot din Târgu-Jiu, au fost conduşi la sediul poliţiei, unde partea vătămată i-a recunoscut ca fiind cei care i-au sustras banii. Suspecta minoră avea asupra sa suma de 160 de lei, aceasta fiind restituită părţii vătămate. Şi poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au depistat mai multe persoane care transportau cu un atelaj cu tracţiune animală, deşeuri de fier vechi.

Cele 5 persoane, 2 bărbaţi şi 3 femei, au fost legitimate şi li s-a solicitat să prezinte documentele de provenienţă pentru deşeurile transportate. Pe parcursul verificărilor, poliţiştii au stabilit că cele 500 kg deşeuri feroase (tablă), au fost sustrase dintr-un depozit al Complexului Energetic Turceni. Deşeurile feroase, evaluate la suma de aproximativ 500 lei, au fost ridicate şi restituite unităţii prejudiciate. Pe numele celor opt suspecţi au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here