Prins sub influența băuturilor alcoolice, la volanul unui tractor

522

Doi șoferi din Bălești și unul din Târgu-Jiu sunt cercetați de polițiști, după ce au fost depistați la volan, sub influența băuturilor alcoolice.
Cea mai mare concentrație a fost depistată, luni, de poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Târgu-Jiu, în cazul unui bărbat de 47 de ani, din comuna Bălești.
Acesta a fost surprins în timp ce conducea un tractor, pe raza localității Rasova, având o concentraţie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu dosar penal s-a ales și un vecin al acestuia, un bărbat de 55 de ani.
,,În noaptea de 15/16 iulie, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au identificat în trafic un bărbat de 55 de ani, din comuna Bălești, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 67, având o concentrație de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemnea, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Bumbeşti-Jiu au identificat în trafic un tânăr de 24 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce conducea un autoturism, în localitatea Tetila, din direcția Bumbești-Jiu către Curtișoara, având o concentrație de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În toate cauzele s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de o persoană aflată sub influenţa alcoolului”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Infracțiunea se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here