Primarul Rotaru, supărat pe sinistraţi

127

picture 011Primarul comunei Leleşti, Marian Rotaru, s-a arătat dezamăgit ieri de felul în care ajutoarele colectate de autorităţile locale din comună au fost primite de sinistraţii de la Săuceşti. Edilul local susţine că sinistraţii se adunau numai atunci când în localitatea ajungea vreun TIR cu produse, după care se făceau nevăzuţi.

 

 

 

Primarul Rotaru susţine, de asemenea, că beciurile sinistraţilor erau pline de alimente recomandând ca ajutoarele de la Gorj să nu mai ajungă în această localitate din Moldova.

Deplasarea edilului local Marian Rotaru la Săuceşti cu ajutoarele colectate din comuna Leleşti s-a realizat săptămâna trecută. Edilul a fost însoţit în localitatea afectată de apele Siretului de un grup de voluntari, majoritatea angajaţi ai primăriei din localitate. Deşi a stat câteva zile cu sinistraţii, primarul Rotaru a declarat că a fost dezamăgit de felul în care a fost primit de autorităţile locale de aici şi de către sinistraţii care se adunau în mijlocul satului doar când li se aducea câte ceva. Acesta a subliniat că deşi l-a căutat câteva zile pe primarul din Săuceşti nu a dat de el, reuşind, în final, să îl vadă doar pentru câteva minute. ,,După efortul depus pentru a strânge fonduri, pentru a strânge oameni, că am reuşit să mergem acolo 23 de oameni voluntari, la ce am găsit acolo normal că am fost nemulţumit. Noi când am ajuns ne-am împărţit în trei tabere unii pentru a scoate apa din beciuri, unii din fântânile care au fost inundate ca urmare a viiturii.. Noi am fost şi la dig, într-o perioadă de 4-5 zile, nu am văzut nici măcar un localnic care să pună mâna pe un sac ori să ajute la ceva. Noi ne-am făcut treaba, după care am plecat acasă”, a declarat Marian Rotaru.

Recomandă mai multă atenţie

Potrivit lui Rotaru, cei de la centru ar trebui să se intereseze mai mult unde se duc aceste ajutoare, deoarece unii sinistraţi nu au nevoie de ele, ori cei care au nevoie cu adevărat de ajutoare nu au parte de ele. Edilul local transmite astfel tuturor celor care vor să se îndrepte spre Moldova cu ajutoare să verifice înainte dacă zona unde vor să ajungă este cu adevărat calamitată, pentru a nu avea parte de evenimentele neplăcute care i s-au petrecut grupului de la Leleşti.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here