Primarul de la Fărcăşeşti face Paştele după gratii

122

15Edilul comunei Fărcăşeşti, Constantin Pârvulescu, nu se va întoarce acasă cu ocazia sărbătorilor pascale şi asta deoarece magistraţii Tribunalului Dolj au hotărât ieri să prelungească măsura arestării preventive a gorjeanului cu încă 30 de zile. Absenţa lui Pârvulescu nu va fi însă prea mult resimţită la Primăria Fărcăşeşti unde locul edilului a fost luat de viceprimarul Dănuţ Bălu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au propus instanţei de judecată din Bănie ca primarul din Fărcăşeşti să mai rămână în arestul IPJ Dolj încă 30 de zile deoarece cercetările nu se pot face cu primarul în libertate. Instanţa s-a pronunţat şi le-a dat câştig de cauză procurorilor, sentinţa putând fi atacată însă cu recurs. Edilul local a atacat sentinţa imediat, recursul judecându-se astăzi.

Reamintim că primarul comunei Fărcăşeşti, Constantin Pârvulescu, a fost reţinut de procurorii anticorupţie din Craiova, la începutul acestei luni. Acesta este acuzat că ar fi primit mită în valoare de 350.000 de euro. Conform procurorilor anticorupţie, Constantin Pârvulescu este acuzat de două infracţiuni de luare de mită, ambele în formă continuată, infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă s-a obţinut pentru sine sau pentru altă persoană un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Conform probatoriului, în perioada iunie 2000 – 2008, primarul Constantin Pârvulescu a condiţionat atribuirea preferenţială a unor contracte de achiziţie publică firmelor administrate de două persoane denunţătoare în cauză, de primirea unui procentaj de 20% din valoarea fiecărui contract de achiziţie publică ce urma să fie încheiat, precum şi de primirea a unui procentaj de 20% din valoarea plăţilor restante pentru lucrări executate anterior, plăţi pe care Primăria Fărcăşeşti le avea de făcut în contul firmelor administrate de denunţători.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here