Prima întâlnire a conducerii Sanitas cu noul ministru al Sănătăţii

252

Biroul Operativ al Federaţiei Sanitas s-a întâlnit, luni, cu noul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Potrivit sindicaliştilor, prima întâlnire cu noua conducere a MS a fost benefică, căzându-se de acord în vederea identificării unor soluţii viabile pentru toate problemele din sistemul de sănătate autohton.

La începutul acestei săptămâni, Biroul Operativ al Federaţiei Sanitas a participat la prima întâlnire cu noul ministru al Sănătăţii. Cu această ocazie, sindicaliştii i-au amintit ministrului Nicolae Bănicioiu care sunt solicitările lor. Au fost trecute în revistă subiecte de mare actualitate în sistemul sanitar românesc, modificările din pachetul legislativ promovat de fosta conducere a ministerului, precum şi situaţii punctuale ce necesită rezolvare imediată.

Sanitas nu renunţă la revendicările din 2013
Conducerea Federaţiei Sanitas a reiterat solicitările ce s-au aflat pe lista de revendicări care a stat la baza conflictului de muncă de la finalul anului 2013 şi care nu au fost încă soluţionate şi a solicitat respectarea înţelegerilor cu fosta conducere a MS. “Ministrul Nicolae Bănicioiu şi-a exprimat întreaga disponibilitate în a analiza şi a susţine solicitările Federaţiei Sanitas şi a declarat că îşi asumă prevederile din Acordul încheiat între Federaţia Sanitas şi fosta conducere a Ministerului Sănătăţii şi este de acord să identificăm împreună soluţii viabile pentru toate problemele din sistem”, a confirmat Valentin Popa, preşedintele Sanitas Gorj.
Federaţia Sanitas îşi exprimă totala deschidere către dialog şi negociere, dar atrage atenţia noii echipe de la conducerea Ministerului Sănătăţii că nu va accepta transformarea spitalelor în fundaţii şi/sau societăţi comerciale, că va milita pentru creşterea veniturilor salariale ale tuturor angajaţilor din sistem şi că nu va admite niciun derapaj în ceea ce priveşte menţinerea locurilor de muncă ale membrilor săi, îmbunătăţirea condiţiilor de la locul de muncă şi, nu în ultimul rând, optimizarea îngrijirilor acordate populaţiei.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here