Preşedintele Senatului italian ameninţat cu moartea

395
renatoPreşedintele Senatului italian, Renato Schifani, a doua personalitate în ierarhia de stat după preşedintele Republicii, a primit o scrisoare de ameninţare cu moartea, de tip mafiot, a relatat presa italiană.

“Aveţi grijă că viaţa dumneavoastră şi a celor apropiaţi este în pericol”, afirmă scrisoarea redactată de mână şi datată 21 noiembrie. Textul conţine numeroase detalii despre obiceiurile şi deplasările preşedintelui Senatului, care face parte din formaţiunea şefului Executivului, Silvio Berlusconi. Scrisoarea a sosit prin poştă la Palazzo Madama, sediul Camerei superioare a Parlamentului italian, marţi, cu o zi înainte ca Schifani să fie acuzat că, la începutul anilor ’90, s-a întâlnit cu un lider al Mafiei, Filippo Graviani.
A fost demarată o anchetă cu privire la gravitatea acestor ameninţări, însă măsurile de securitate din jurul lui Schifani, care a mai primit şi în trecut astfel de ameninţări, au fost întărite.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Gianfranco Fini (de dreapta) şi-a exprimat “solidaritatea” cu Schifani, în timp ce liderul grupului din Senat al Partidului Democrat (stânga, opoziţie), Anna Finocchiaro, l-a sunat pentru a-şi exprima sprijinul.
Jurist de formaţie, Schifani, 59 de ani, a debutat în politică în rândul Democraţiei Creştine, partid care face obiectul unei anchete în cazul de corupţie Mani Pulite, de la începutul anilor ’90. Unul dintre cei mai fideli colaboratori ai lui Silvio Berlusconi, el a fost ales la conducerea Senatului în aprilie 2008.
Selecţie realizată de DANIELA SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here