Potârcă, puşcărie cu suspendare

171

Cazierul fostului prezidenţiabil Constantin Ninel Potârcă nu mai este alb de acum încolo, dacă o sentinţă pronunţată la sfârşitul săptămânii trecute de Tribunalul Gorj rămâne definitivă şi irevocabilă. Deocamdată ea poate fi contestată, spre bucuria afaceristului care avea gânduri de Cotroceni în urmă cu trei ani. Cam în aceeaşi perioadă emitea şi o factură de 23,8 milioane lei pentru o marfă care, în realitate, nu a existat şi pentru care, în 2010, luna noiembrie, acesta a şi fost reţinut în dosarul respectiv, după ce ar fi cerut la Finanţe decontarea TVA, conform anchetatorilor.

Judecătorii au decis ca Potârcă să primească o sentinţă de doi ani cu suspendare pentru faptele sale, verdictul nefiind definitiv. Magistraţii au stabilit şi ca acesta să nu mai poată candida sau să voteze după rămânerea definitivă a sentinţei, verdictul actual dându-i acum planurile lui Potârcă pentru o eventuală candidatură la parlamentarele din iarnă, el având aspiraţii pentru deputăţie. Instanţa a decis să-i fie ridicat acestuia sechestrul de pe terenul din Meteor şi de pe palatul de peste 900 de metri pătraţi, cu o valoare impozabilă estimată la peste 3 milioane de lei.
Constantin Ninel Potârcă va trebui să achite statului 5000 de lei cheltuieli judiciare, nimic în plus altceva. El spune că nu ştie pentru ce a primit pedeapsa de acum şi declară că avocaţii săi vor face recurs, procesul urmând să se judece la Curtea de Apel Craiova. Până la rămânerea unui verdict definitiv s-ar mai putea însă să treacă ani de zile şi planurile acestuia de a reveni în combinaţiile politice ale momentului să fie încurcate de problemele judiciare, mai ales că pe rolul instanţei de la Târgu-Jiu mai există încă un dosar, instrumentat de DNA, în care procurorii îl acuză de un prejudiciu de vreo 4 milioane de euro, produs tot prin folosirea unor facturi care nu aveau acoperire în contabilitatea reală a firmelor sale.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here