Potârcă a făcut potecă între Tribunal, Parchet şi arestul IPJ Gorj

103

bscap0423Fostul candidat la Preşedinţia României, Constantin Ninel Potârcă, nu a putut să se bucure marţi seara prea mult de decizia favorabilă obţinută la Judecătoria Târgu-Jiu în privinţa anchetării sale în stare de libertate întrucât a fost reţinut, la scurt timp, într-un nou dosar penal de evaziune fiscală.

Alături de el a fost reţinut, ca şi în primul dosar, nepotul său Toma Potârcă, pe care poliţiştii îl acuză de complicitate la evaziune fiscală. În noul dosar prejudiciul este estimat la circa 3,8 milioane lei.

Conform unor surse judiciare, noul dosar a fost deschis în baza unor documente descoperite după percheziţiile efectuate luni de poliţişti la domiciliul lui Potârcă şi la alte familii de rromi din cartierul Meteor din Târgu-Jiu. Printre documentele descoperite cu această ocazie se numără şi o chitanţă cu care una dintre firmele lui Potârcă a încasat la începutul acestui an suma de 23,8 milioane lei, echivalentul a aproape 6 milioane de euro. Anchetatorii au considerat că era imposibil ca cineva să facă o asemenea plată cu bani gheaţă, motiv pentru care au verificat mai multe documente, în cele din urmă ajungând la concluzia că se impune reţinerea lui Potârcă în acest dosar.

“Abuzuri, teatru…”

Fostul candidat la Preşedinţia României a aflat că este urmărit penal şi că va rămâne pe parcursul nopţii în arest cu câteva zeci de minute înainte de a fi eliberat, aşa cum decisese marţi seara o instanţă de judecată. „Mai fac o factură, mai iau un dosar, mai mă reţin poliţiştii 24 de ore. Poliţia face abuzuri. Iar mă reţin pentru 24 de ore”, a spus Potârcă ziariştilor care îl aşteptau să iese din sediul IPJ Gorj, el fiind condus, de fapt, spre arestul aflat la subsolul instituţiei. Aceleşai declaraţii au fost rostite şi după audierile de ieri, Potârcă susţinând în continuare că nu este vinovat. Tot ieri procurorii au făcut recurs la decizia instanţei de a-l lăsa în libertate pe Potârcă şi pe nepotul său.

Suporterii lui Ninel

Cei doi au fost prezentaţi aseară unei alte instanţe de judecată pentru a se emite un mandat de arestare preventivă pe numele lor în cel de-al doilea dosar, în care sunt acuzaţi de producerea unei evaziuni de 3,8 milioane lei. Zeci de rude ale acestora s-au adunat şi aseară, ca şi în cursul nopţii de marţi spre miercuri în faţa sediului IPJ Gorj şi la Tribunal pentru a aştepta eliberarea lui Constantin Ninel Potârcă şi a nepotului acestuia. Mulţi dintre ei au fost prezenţi şi marţi seara la Tribunalul Gorj, unde, după aflarea sentinţei favorabile, au precizat că „s-a făcut dreptate”, pentru ca, ulterior, când poliţiştii au dispus reţinerea în cel de-al doilea dosar, să îi acuze pe oamenii legii de comiterea unor abuzuri. „Domnul Ninel e preşedintele nostru, nu merita în arestă. Să-l dea afară, să-l trimită acasă pentru că este un om corect”, a declarat unul dintre cei veniţi în faţa sediului IPJ Gorj.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here