Popeangă și Dian, convinși că USL dispare

346

Zi decisivă azi pentru existența pe mai departe a Uniunii Social Liberale, Delegația Permanentă a PNL fiind cea care, diseară, ar trebui să decidă dacă partidul rămâne pe mai departe sau nu la guvernare. Membrii Delegației Permanente sunt liberali cu funcții de conducere în partid, inclusiv parlamentari și șefi de organizații județene, aceștia urmând să analizeze în ce măsură, în Guvern, s-au concretizat propunerile făcute săptămâna trecută de liberali în privința numirii lui Klaus Iohannis ca ministru de interne și vicepremier.

Deocamdată e cert că acest lucru nu s-a întâmplat și, ca urmare, liberalii sunt ca și ieșiți de la guvernare. “Delegația Permanentă analizează dacă s-au pus în aplicare sau nu deciziile luate săptămâna trecută de către Biroul Permanent Național al PNL. La acest moment ele nu sunt puse în aplicare sub nicio formă și, ca atare, ce se va întâmpla după ședință este previzibil, însă vom vorbi la acel moment despre decizia finală ce va fi luată”, spune șeful liberalilor gorjeni, senatorul Dian Popescu.
Nici dinspre PSD lucrurile nu se văd altfel, puțini fiind cei care mai speră să nu se rupă Uniunea Social Liberală. Deputatul Vasile Popeangă speră ca divorțul să nu se producă și în eșaloanele inferioare ale puterii, în Consiliile Județene, de exemplu, pentru că, în acest caz, vicepreședinta Mădălina Ciolocoi ar rămâne fără funcție, ea fiind totuși în aceste zile la spital pentru a-și rezolva problemele de sănătate pe care le are, cele din USL rămânând pe plan secund. Vicepreședinta CJ Gorj are o piatră la rinichi care îi creează mari probleme de sănătate, politica interesând-o mai puțin în acest moment.
dianVasile Popeangă spune, în schimb, că el, ca parlamentar ales pe listele USL ar avea de dat niște explicații în fața alegătorilor și nu i-ar fi tocmai ușor să spună din ce motiv Uniunea nu a rezistat până în 2016, așa cum se vorbea acum un an-doi. “În baza declarațiilor vehiculate până acum în spațiul public, eu cred că liberalii ies de la guvernare, iar de miercuri USL se rupe. Cât de mare va fi ruptura nu aș putea spune acum, dar sper să se oprească la nivel de București, să nu afecteze și eșaloanele 2 și 3 din județe pentru că ar crea o radicalizare a vieții politice. Și așa nouă, celor aleși pe listele USL, ne va fi destul de greu să le explicăm oamenilor de ce se rupe o asemenea alianță pentru că noi am promis că USL rezistă și guvernează până în 2016. Vom vedea ce va mai fi”, spune Popeangă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here