Ponta vrea alegerea primarilor în două tururi

1232

Deputatul de Gorj, Victor Ponta, susține ideea alegerii primarilor în două tururi. „Am susţinut şi susţinem în continuare că un sistem normal de vot la alegeri este la primari cu două tururi, iar la consiliul judeţean – preşedinte ales dintre consilieri pentru a nu mai schimba, crea sau institui baroni locali”, declară președintele Pro România.
Parlamentarul nu crede însă că acest sistem va fi aplicat în primăvară. Ponta spune că atât PNL, cât şi PSD „nu îşi doresc acest lucru”.
„Nu s-a dorit acest lucru de către PNL anul trecut, când se putea face. Acum, nu ştiu dacă vor sau nu să facă, însă mi-e foarte clar că PNL a făcut un calcul strict politic. Acum, au ei Ministerul Dezvoltării, au ei bani, primarii PSD probabil mulţi o să plece la PNL şi atunci nu mai vor în două tururi. Sigur că alegerile în două tururi sunt dezavantajoase pentru partidele mari, PSD şi PNL, şi dă o şansă partidelor mai mici – Pro România şi USR. (…) Cred că ar fi un sistem bun, dar nu cred că se va mai aplica pentru că PNL, ca şi PSD, nu îşi doresc acest lucru”, a explicat Victor Ponta.
Liderul Pro România a menţionat că în 90% dintre cazuri partidul va avea propriii candidaţi, însă a subliniat că nu exclude posibile „alianţe de stânga” pentru susţinerea unui candidat comun.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here